уторак, 9. мај 2023.

Nešićeva bahata, bolesna, opasna provokacija i ponešto o novim poslovima starog dilera


Piše: Slobodan Vasković


1.

Protiv sam svih prijetnji, podržavam kažnjavanje onih koji prijete; Bilo kome da su prijetnje upućene.


Samim tim protiv sam prijetnji i Nenadu Nešiću, narkodileru, peraču narkonovca i ministru bezbjednosti u Savjetu ministara BiH; Umjesto bilo kakvih prijetnji od bilo koga, iz bilo kog razloga, on treba da odgovara za teške kriminalne radnje koje je počinio, a čini i dalje.


2.

Tužilaštvo BiH, kada je Nešić u pitanju, ne čini ništa. Ne čine ništa ni kada su drugi brojni narkodileri iz vlasti u pitanju. 


3.

Ništa neobično; Kontinuitet!


4.

Tužilaštvo BiH trebalo je početi sa provjerama zbog čega je Nešić, prema sopstvenom priznanju, sa naoružanim tjelohraniteljima obilazio kancelarije ministarstva kojem je, koje li tragedije BiH, na čelu? I to na Dan žalosti koji je taj dan, zbog monstruzonog ubistva osmoro djece i čuvara škole “Vladislav Ribnikar”, bio u cijeloj BiH?



5.

Da je sa naoružanim tjelohraniteljima obilazio kancelarije potvrdio je Nešić lično svom voljenom portalu “Srpskainfo”, kojem su najomiljeniji naslovi “Predložen zatvor i novčana kazna: Vasković priznao krivicu za učestvovanje u krađi automobila” i “Vasković proglašen krivim: Pored zatvorske kazne, oduzima mu se i imovinska korist”!


“Slučajno” su stavili te naslove; "Podsvjesno", iako ovaj Vasković, što potpisuje tekst, sa onim koji je proglašen krivim nije čak ni u familijarnim vezama. Ali bi voljeli da jeste.


Što su ti želje. Neostvarene. 


6.

Pa daj ga oglasi krivim bar u nekom naslovu; Ok, nije samo to specijalitet “Srpskainfo”: imaju oni na meniju i vrijeđanje pokojnih pripadnika moje porodice, “namještanje” sopstvenih novinara i štošta drugo, ali biće prilike  da i o tome pišem. Vrlo svjesno.


Hm, nije moje da diktiram bilo kome “naslove”, niti to činim, samo primjećujem. Vrlo svjesno.


7.

Da se vratim njihovom “ktitoru” Nešiću i njegovim naoružanim pratiocima sa kojima je, u danu kada se svako normalan užasavao i od pomena riječi oružje, obilazio kancelarije zaposlenih, sa naoružanim pratiocima, kako bi, navodno, utvrdio ko je na poslu, a ko na džumi?!

Pa u odgovorima dao niz kontradiktornih činjenica na pitanje da li je tražio one koji ne rade ili one koji su na džumi, a što se tiče naoružanih pratilaca, izjavio je da on na to ima pravo!


8.

“Perfektno”, ali šta je htio sa tim naoružanim pratiocima?


Da pokaže da bi neko mogao biti i prebijen? Da ne pomislim ništa gore, ne daj Bože!


Ili je pokazao da se boji? Da ne smije među zaposlene koji su svih nacionalnosti?


Ili je samo sirovima htjela pokazati u kolikoj mjeri je bahat?!


9.

Sve je bila bahata, bolesna, provokacija, nema tu dileme, začinjena naoružanim pratiocima, ali niko ne reaguje. Niti će. Čak “peru” Nešića.


I od naoružanih pratilaca sada, kao i od bijelog u proteklom periodu.


10.

Nakon svega, niko ništa; Pa to je tako normalno da ministri upadaju u kancelarije zaposlenih sa naoružanom pratnjom, a ne pošalju nikog od savjetničke bulumete da uradi taj posao za njih. Ulivanje straha i “strahopoštovanja”.


Može se bahatoj bagri poput Nešića. Jer, Tužilaštvo BiiH samo ćuti o njegovim prljavim poslovima.

11.

A mogli bi, na primjer, provjeriti kako je došao do placa na Trebeviću - Brusu od pet dunuma zemlje na kojem će graditi apartmane; Odmah pored policijske stanice na toj lokaciji.


To je posljednja od njegovih “poslovnih” akvizicija, koju će realizovati “crnim” parama.


12.

Ranije je na tom mjestu već izgradio apartmane “Trebević Residence”, što sam objavio 11.11.2022. u tekstu “NarkoNešić nastavlja sa pranjem narkonovca; Novi Narkoprojekti i ponešto o Lažnom Ocu Nacije”.