уторак, 23. мај 2023.

Jelena Trivić i Narodni Front krenuli kao istinska Alternativa Režimu; SDS i PDP su prazan skup; Otkrivam i Prvog Voajera Kancelarijskog Namještaja u Republici Srpskoj


Piše: Slobodan Vasković


1.

Jelena Trivić i njen “Narodni Front” zauzeli su i zvanično poziciju alternative Režimu, ali i, nije to pretjerano reći, cijeli opozicioni prostor.


Zašto nije pretjerano konstatovati da je Trivićeva sa svojim pokretom zauzela cijeli opozicioni prostor? Iz prostog razloga što takozvane opozicione stranke, njihovi mali, nekompetentni, potrošeni liderčići, zajedno sa Miloradom Dodikom, pojačanim Nenadom Nešićem, već mjesecima javno, ali još više tajno čine sve da onemoguće formiranje “Narodnog Fronta”.


2.

Degutantno je i navoditi šta su sve prljavo i pokvareno činili Branislav Borenović, Draško Stanivuković, Milan Miličević, Darko Babalj, Momo Mandić, Nebojša Vukanović, plus Dodik i  Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti BiH.


3.

Degutantno je navoditi koga su sve angažovali, posebno Stanivuković i Nešić, kako bi srušili Trivićevu koja se uopšte nije oglašavala i nije im to pošlo za rukom. Možda tek da ubace nekog svog toksičnog jadnika, ali ako su to i uspjeli, šljam će biti brzo sasječen.


4.

Trivićeva je sve izdržala; Čak i prijetnje koje su joj upućivane. I to ne jedna. Angažovali su šljam da joj prijeti i iz zemalja Regiona. 


Već je prošla pakao dok je bila u PDP-u koji su joj priredili nedostojni Borenović i Stanivuković, tako da je još jedan prolazak kroz njega bio lakši nego prvi put.


5.

O kakvim mizernim političkim ličnostima se radi svjedoči i njihova maloumna konstatacija da Trivićeva “dijeli opoziciono biračko tijelo”!


“Opoziciono biračko tijelo” koje je na prošlim izborima glasao za navodne opozicione stranke smanjilo se značajno u odnosu na 2018. i sa tim “opozicionim biračkim tijelom” lažna opozicija nikada neće savladati Sektu Milorada Dodika i kombi stranke koje je prate.


6.

Svi to odlično znaju, ali pošto nisu našli ništa drugo, gurali su tu idiotsku priču. 


Zašto im na um "nije palo" da bi nova politička opcija mogla na izbore da izvuče one koji ne izlaze, koji su neodlučni! 


Posebno je šugava optužba kako Trivićeva “razara opoziciju”! Koju opoziciju? SDS koji nije uspio sprovesti unutarstranačke izbore u pola Gradskih i Opštinskih odbora, jer im je članstvo nezainteresovano za njih i osipa se izuzetno brzo; PDP koji nema ni deset osrednje jakih Opštinskih odbora ili, pak, Vukanovića koji umišlja da je “Džin”, a nije stigao ni do političkog patuljka.


7.

Prije nego nastavim, samo rečenica koliko je Vukanović zaista van sebe što je Trivićeva osnovala svoju stranku.


Jutros je, vjerovali ili ne, uhvaćen kako viri kroz poluotvorena vrata u stranačke kancelarije Narodnog Fronta! Šta reći na to? Narodni poslanik?! 


Pobjegao je kada su naišle dvije aktivistkinje Trivićkinog Pokreta.


8.

Vukanović je “Prvi Voajer Kancelarijskog Namještaja” u Republici Srpskoj. 


9.

Kako je uvijek hiperželjan iskazivanja “poštovanja” prema njemu, valjda je titula koju sam mu dodijelio dovoljna da uvidi koliko ga zaista “poštujem”. I njega i sve njegove okuke


10.

Dodik je svjestan šta znači početak djelovanja Narodnog fronta, jer, prema svim istraživanjima, ima rejting 11% manji od Trivićeve koja ga je pobijedila u trci za predsjednika RS, ali on je izbore pokrao i za to će odgovarati. Živi bili pa vidjeli.


11.

Na Milićevića, slugu Babalja i Mandića, ne bih trošio previše riječi. Šta uopšte vrijedi govoriti o osobi koja je pristala da bude sluga Babalja, Mandića i Dodika.


12.

Što se tiče Borenovića i Stanivukovića, njihovo toksično djelovanje neće promijeniti činjenicu da u ovom trenutku preko 80 posto Banjalučana koji su glasali za najnovijeg pripadnika Dodikovog “Porodičnog stabla”, gradonačelnika mafije i tajkuna, svoj glas, prema anketama, daju Trivićevoj.


13.

Vlado Crta Đajić može da sanja nominaciju za gradonačelnika Banjaluke ispred Sekte; Ta nominacija već je obezbijeđena za Stanivukovića, a glavni koordinator Dodika i stvarnog izdajnika onih koji su protiv Režima u Banjaluci, gradonačelnika mafije i tajkuna, je Boban Kusturić. 


14.

Da li je Trivićeva trebala uzimati narodne poslanike iz drugih partija? Zašto bi ih odbijala, posebno jer su iz opozicije (dvojica) i jedan koji je bio blizak Režimu, pa ga je napustio. Nije li to šteta po Režim? Naravno da jeste!


15.

Međutim i da ih nije uzela, opet bi sve bilo isto. Opet bi bila napadana i progonjena od svih navedenih. Jednostavno, ta gomila neznalica, impotentnih mentalnih sklopova su potrošeni, neupotrebljivi, nikom potrebni.


Razumjeće to prije nego se i nadaju.


Nisu navodni opozicionari bili na Skupštini Narodnog Fronta. Nisu ni trebali; Dovoljna je velika podrška iz Srbije. 


16.

Najvažnije od svega je da su Trivićeva i Narodni Front krenuli. I da su svi ti “mačo” političari za nju ništa. 


Pokazaće se to veoma veoma brzo!