среда, 10. мај 2023.

Skaj svjedoci pod Šmrkovim pritiskom: Zbog pokušaja uticaja na svjedoke, iz Hrvatske protjerani Šmrkov sin i njegovi vojnici


Admir Arnautović Šmrk, narkodiler sa značkom OSA, vodio je i još uvijek iz pritvora vodi, ogromnu narkoorganizaciju o kojoj sam napisao niz tekstova.


Šmrk je u pritvoru od 20.09. prošle godine, a 08.05. ove godine uhapšeni su njegovi bliski saradnici Ibrahim Hadžibajrić, načelnik sarajevske opštine Stari Grad, njegov sin Seid koji je imao Skaj aplikaciju, te još nekoliko osoba.


Ibrahim Hadžibajrić

Svi oni uhapšeni su po nalogu Tužilaštva BiH, a akciju “Start” sproveo je MUP Kantona Sarajevo, druge bezbjednosne agencije u saradnji sa EUROPOL-om.


Važno je napomenuti da Šmrk ne miruje ni u pritvoru, već svoje vojnike, među kojima je i njegov sin Inas Ali Arnautović, šalje u razne zemlje regiona kako bi uticali na svjedoke koji se pojavljuju u njegovim Skaj aplikacijama.


Tako je policija Republike Hrvatske prije dva mjeseca u Labinu uhapsila Alena Melića zvanog Pipa, jednog od najbližih Šmrkovih saradnika.


Zajedno sa njim uhapšeni su i Inas Ali Arnautović, kao i Armin Mušić, Inasov dugogodišnji prijatelj.


Svi oni uhapšeni su zbog pokušaja uticaja na svjedoke i to po depeši Tužilaštva BiH.


Nakon hapšenja, deportovani su iz Hrvatske u BiH, uz zabranu ulaska u tu državu.Armin Mušić na svoje ime je refistrovao Mercedec GLE 400 (registarskih oznaka A10-T-...), vrijedan cca 290.000 KM. Mušić nema ni dana radnog staža, a vozilo, prema mojim informacijama, pripada Šmrku.Da podsjetim, ranije sam već pisao o Alenu Meliću Pipi koji je sarajevsku elitu snabdijevao kokainom, zajedno sa Šmrkovim advokatom Zlatkom Ibrišimovićm koji je na Skaju imao kodno ime Consigliere.


Sa Šmrkom je narkoveze imao I Nenad Nešić, aktuelni ministar bezbjednosti. Biće zaista interesantno vidjeti da li će Nešić uspjeti da se izvuče iz velike istrage oko Šmrka i njegovih saradnika.


Sve sam detaljno pojasnio u tekstu “Dosje Šmrk/Steže se obruč oko Osmice, direktora OSA, zaštitnika narkodilera: Šmrk, NarkoDiler sa značkom OSA, iza rešetaka”, objavljenom 20.09.2022. godine, dan nakon hapšenja Šmrka.


Treba navesti i da su 09.05. pretreseni i objekti narkodilera Admira i Dine Melića koje posjeduju zajedno sa Šmrkom u opštini Vogošča i u Sarajevu.


Pisao sam o tim objektima 29.10. prošle godine.


Uhapšeni NarkoDiler Admir Kadić, njegov brat Dino i Šmrk, NarkoDiler sa značkom OSA, posjeduju u Sarajevu nekretnine vrijedne 35 miliona KM, a da svi zajedno nemaju dana radnog staža (29.10.2022.)


Piše: Slobodan Vasković


Admir Kadić Garo, jedan od najvažmnijih saradnika, Narkodilera sa značkom OSA Admira Arnautovića Šmrka uhapšen je u akciji FUP-a, 28.10.o.g.


Admir Kadić je bio jedan od kontakata Šmrku za Sandžak i Bijeljinu odakle mu je dobavljao narkotike.


Glavni Kadićev čovjek u Bijeljini je narkodiler Nebojša Glavaš.Admir Kadić Garo, njegov brat Dino Kadić i otac Mele Kadić (koji ne smije doći u Bosnu od 2011. godine), zajedno sa Šmrkom na području Sarajeva imaju nekretnine vrijedne preko 35.000.000 KM.


Važno je navesti da nemaju dana radnog staža.


Svi oni pripadaju NarkoGrupi Osmana Mehmedagića Osmice, a direktno zadužen za njihovu zaštitu bio je inpsektor kantona Sarajevo Amer Selak koji je, takođe, uhapšen prije nekoliko dana.


Uhapšen je još jedan policajac MUP Kantona Sarajevo koji je sarađivao sa ovom grupom Bojan Simić.


O kolikom novcu zgrnutom od narkotika se radi svjedoče i dva objekta Kadića na ekskluzivnim lokacijama u Sarajevu.


Saša Golub i Admir Kadić Garo

Uz slike objekata objavljujem i ZK uloške, kako tih, tako i drugih nekretnina i zemljišta koje su kupili.


Na naslovnoj fotografiji su Admir Kadić Garo i Adnan Maglić, prvi Šmrkov saradnik koji je, takođe, u pritvoru.


Šmrkova ekipa ruši se kao kula od karata, ali dosad pohapšeni samo su dio mnogo šire organizacije čiji je istinski šef Osmica.


Zgrada u Pofalićima ima preko 5.000 m2; u njoj se nalazi 30 stanova i još deset poslovnih prostora. U toj zgradi su Kadići i Šmrk, kako se tvrdi, krili broje ubice.Druga zgrada je Hotel u Vogošći koji nikad nije radio, što je veoma interesantno.


Sav novac od narkotika navedeni ulažu u nekretnine i imaju ih ogroman broj na teritoriji kantona Sarajevo.