четвртак, 18. мај 2023.

Kostrešević je zataškao, zajedno sa Stevanovićem i Vasiljevićem, da je Lalušića, u hotelu “Vidikovac” kod Zvornika, ranila žena-pucač; Lalušić zbog narkotika presuđen na 4,5 godina zatvora u februaru ove godine

Kostrešević


Piše: Slobodan Vasković


Viši sud u Novom Sadu izrekao je, 28.02. ove godine, presude u procesu za nelegalnu proizvodnju i stavljanje opojne droge u promet automobilisti Mladenu Lalušiću.


Uz Lalušića su presuđene još tri osobe zbog narkotika.


Lalušić je postao poznat javosti u RS kada je ranjen u pucnjavi kod Zvornika, odnosno, prema zvaničnoj verziji MUP RS, kada je došlo do "samoranjavanja".


Međutim, sve je zataškano, a cijeli slučaj predstavljen je javnosti kao “samoranjavanje”, što je notorna laž.


Nije u pitanju bilo nikakvo samoranjavanje, već pucnjava o čemu sam pisao u tekstu - “NarkoGeneral’ Kostrešević, zajedno sa Zoranom Stevanovićem i Aleksandrom Vasiljevićem, zataškao pokušaj ubistva Lalušića”. 


Lalušića je ranio još uvijek nepoznati  nepoznat napadač u hotelu “Vidikovac” kod Zvornika.

“Pucač”, naravno, nikada nije otkriven.


Nisam prestao da istražujem ovaj slučaj i novi podatak je da je pucač bila osoba ženskog pola.


Međutim, pošto je pištolj kojim je Lalušić ranjen bačen iste noći, nikada nećemo saznati ko je bila žena-pucač dok god je Kostrešević ne samo Narko”General”, već direktor Policije RS.


U nastavku podsjećam na tekst koji sam objavio 29.12.2021. godine.


Narko”General” Kostrešević, zajedno sa Zoranom Stevanovićem i Aleksandrom Vasiljevićem, zataškao pokušaj ubistva Lalušića


Piše: Slobodan Vasković


1.

U noći 22/23.05.2021. godine, oko ponoći, u hotelu “Vidikovac” u Gradu Droge Zvorniku dogodio se vatreni obračun u kome je tjelesne povrede, ranjavanje iz vatrenog oružja, zadobio Mladen Lalušić iz Novog Sada koji se dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima. 

2.

Uspio sam, istražujući uz pomoć kredibilnih izvora, konačno razmrsiti ovaj pokušaj ubistva, koji su prikrili Narko”General” Siniša Kostrešević, njegov savjetnik Dragan Simić, načelnik PU Zvornik Aleksandar Vasiljević i gradonačelnik Zoran Stevanović, kao i saznati imena svih aktera prisutnih te večeri u hotelu “Vidikovac” kod Grada Droge Zvornika.


Nisam još uvijek uspio saznati ime pucača koji je ranio Lalušića. 


3.

Tu noć, u posebnom separeu, u kojem uvijek sjede Veliki NarkoDileri iz Zvornika, bio je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika. (Stevanović, zajedno sa Sinišom Mijatovićem i Dejanom Ilićem - Tigrom, jedan od tri Kuma Zvorničkog Ganga, koji je “mozak” i najopakiji dio ogranka Kavačkog Kartela u RS, što je već poprimio međunarodne razmjere.)Sa Stevanovićem su sjedili Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik i zaštitnik i izvršni igrač Kartela, te već pomenuti Mladen Lalušić.


Na “stolu” su bili pregovori o Lalušićevom dugu Bojanu Raoniću, logističaru Kartela, u visini od cca 150.000 evra za opijate koje je isporučio Lalušiću.


4.

Raonić je bio logističar Kartela dok nije završio u ekstradicionom pritvoru u jednoj zemlji EU, a glavni snabdjevač bio je njegov zet Desimir Desko Babić.


Stevanović i Vasiljević su zastupali stranu Raonića, koji je od Lalušića potraživao novac. Tražili su od njega da što prije isplati dug od 150.000 evra, “kako ne bi bilo težih problema”.


5.

Lalušić je odbijao da isplati novac, a pola sata prije pucnjave, pridružio im se još jedan NarkoIgrač iz Zvornika. To je bio Pucač, čije ime još uvijek nisam uspio da saznam. 


On je, takođe, u ime Raonića potraživao novac, ali kako je Lalušić bio uporan da pare neće dati,

NN posjetilac se vidno iznervirao, potegao pištolj i ranio Lalušića u nogu. Nakon toga je napustio “Vidikovac”. 

6.

Vasiljević je sa mjesta zločina rukovodio akcijom zataškavanja. U tome mu je pomagao Oliver Marković, menadžer hotela i zet Jakova Galića, poslanika SP-a u Predstavničkom domu BiH.


7.

Lalušić je prebačen u hitnu službu Doma zdravlja u Zvorniku, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.


Vijest o ranjavanju su pokušali zataškati, ali je iscurila kao "samoranjavanje" i objavio je jedan od zvorničkih portala.


8.

Vasiljević je u hotelu naredio da se baci pištolj napadača, a da Marković očisti sve od krvi. Istovremeno, naložio je da se uviđaj obavi sutradan, kako bi se dobilo na vremenu i prikrivanju tragova.


9.

Tako je i učinjeno, a činjenice kažu da su visoki funkcioner Sekte i gradonačelnik Zvornika Stevanović, kao i visoki policijski funkcioner Vasiljević svjesno prikrili pokušaj ubistva Mladena Lalušića.

Nema dileme da bi prikrili i zataškali i njegovu likvidaciju.


10.

Ipak, ključnu ulogu je odigrao Narko”General” Siniša Kostrešević koji je, nakon zločina, poslao svog “specijalnog izaslanika za Zvornik” Dragana Simića, koji mu je savjetnik, da sve “popegla”. “Peglanje” je značilo da se cijeli slučaj podvede pod “samoranjavanje” i da niko ne smije ni riječ progovoriti o NN osobi koja je pucala u Lalušića. 


Tako se i desilo. Iako je od vatrenog obračuna prošlo gotovo sedam mjesci ime pucača nije “iscurilo”, ali jeste mnogo toga drugog.


11.

Prije svega, Lalušiću nije uzeta parafinska rukavica, kako bi se utvrdilo da je riječ o “samoranjavanju", što je tvrđeno iz PU.12.

Lalušić je sklonjen vrlo brzo iz Zvornika, a prema mojim informacijama još uvijek nije vratio novac Raoniću koji je, tu nema dileme, Babićev, jer je on glavni snabdjevač, a Raonić logističar.


To ukazuje da bi moglo biti još sukoba.


13.

Važno je istaći da je Mladen Lalušić sin Željka Lalušića, u čijem je vlasništvu transportno preduzeće-špedicija “Šućur”; Posjeduje više kamiona i vrši prevoz rude i drugih vrsta roba na zvorničkoj regiji.


14.

Željko Lalušić je prijavljen na adresi na kojoj živi načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević.


Željko Lalušić je kum Ljubiše Buhe Čumeta.


Lalušić stariji uveo je Vasiljevića “u posao", tako što mu je kupio nekoliko kamiona koji prevoze robu, a, zauzvrat, dobio zaštitu. (nastaviće se)