петак, 26. мај 2023.

Tužilaštvo u Orašju odlučiće tokom dana da li će zatražiti pritvor za Danka Kajganića, rođenog brata Glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića i Aljošu Galića; Uhapšen i Sjenica


Piše: Slobodan Vasković


Opštinsko javno tužilaštvo Orašje donijelo je Naredbu o pokretanju istrage protiv Danka Kajganića i Aljoše Galića i do kraja radnog dana trebalo bi da bude donesen zahtjev Opštinskom sudu za određivanje pritvora.


“Još uvijek vam ne mogu reći za koje od lica će biti zatražen pritvor, da li za oba ili ne, jer se na slučaju radi vrlo intenzivno. Sve će biti urađeno do kraja radnog vremena”, rečeno mi je u Okružnom javnom tužilaštvu Orašje.


Iz Opštinskog suda Orašje su mi potvrdili da još uvijek nije stigao pomenuti predmet iz Tužilaštva.


Danko Kajjganić je rođeni brat Milanka Kajganića, Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, a tereti se da je, zajedno sa uhapšenim Aljošom Galićem, učestvovao u krađi automobila.


Kajganić i Galić uhapšeni su 24.05. ove godine u Banjaluci; Uhapsio ih je MUP RS na zahtjev MUP-a Federacije BiH.


Već 25.05. oni su predati u nadležnost Federalnog MUP-a, a nakon toga i nadležnog tužilaštva.


Uhapšen je i Jelenko Sjenica, treći član kriminalne grupe koji je učestvovao u krađi. Odlučivaće se i o pritvoru za njega da li će biti zatražen.


Sjenica je uhapšen 25.05. ove godine u Banjaluci.


Interesantno je da je Jelenko Sjenica 25.05., nakon što sam objavio tekst "Zvanično: Uhapšen i Danko Kajganić, brat Glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića; Sjenica u bjekstvu", ostavio komentar u kojem mi se lično obratio ne baši biranim riječima, na mom FB profilu, ispod teksta.



Nakon hapšenja Sjenice, dvostrukog ubice, očito je da je i lažov, ali i da umišlja da je nedodirljiv.


To što je on bio tada u centru Banjaluke, kako tvrdi, a policija ga nije našla, nije moj problem, već njihov - policijski. 


Ali uvijek je to tako; Kabadahije, kriminalci, hohštapleri koji haraju cijeom BiH, smatraju da su iznad zakona. 


Sjenice, Sjenice..., sljedeći put treba dobro da paziš šta pišeš. I da imaš provjerene informacije.