петак, 5. мај 2023.

RTS saznaje: Uhapšen masovni ubica



Kako RTS saznaje masovni ubica koji je noćas ubio osam osoba i ranio 13 osoba uhapšen je u okolini Kragujevca. Napadač je pucao na meštane više sela u opštini Mladenovac iz automatskog naoružanja.


Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni za ubistvo osam osoba kod Mladenovca je 21-godišnji U. B., sin vojnog lica. Kako RTS saznaje U. B. je uhapšen nedaleko od Kragujevca.


Prema prvim informacijama, počeo je da puca posle porodične svađe.

Rafale je prvo ispalio u selu Dubona, a zatim je pucao i u Malom Orašju i selu Šepšin kod Mladenovca.


Osam osoba je ubijeno, a više od 10 ranjeno u pucnjavi kod Mladenovca, pošto je na njih napadač pucao iz automatskog naoružanja. Za napadačem je tragalo oko 600 pripadnika specijalnih jedinica. 


Ministar policije Bratislav Gašić izjavio je da je reč o terorističkom aktu.


Povređeni u noćašnjoj pucnjavi u Mladenovcu zbrinuti su u više bolnica u Beogradu i Smederevu. 


Dve teže povređene osobe stare 21 i 23 godine dovežene su u KBC Dragiša Mišović gde su operisane ali su i dalje životno ugrožene, javila je reporterka RTS-a.


Tokom noći povređeni su dovoženi i u Urgentni centar KCS i u bolnicu "Sveti Luka" u Smederevu, gde je rađena trijaža prema stepenu povreda.

U smederevsku opštu bolnicu "Sveti Luka" tokom noći je primljeno deset osoba, četiri osobe su preminule, tri osobe su trasportovane dalje za Beograd, a tri su operisane i nalaze se u stabilnom stanju.

Osmoro ranjenih koji su hospitalizovani u Urgentom centru su stabilno.