среда, 3. мај 2023.

Ukleti Dodikov Brod “pušta” vodu na sve strane: Para nema, jer se Kinezi “prave Englezi”; Crta, Metrics, Usahli I “crne operacije”; Milanović u ulozi političkog grobara “Finog Dečka” kojeg brani od Srba Divljaka

Piše: Slobodan Vasković


1.

Ukleti Sektaški Brod Milorada Dodika torpedovan je i voda sve više navire u njega.


Dodik je izolovan, gotovo pa nebitan na državnom nivou i sve manje bitan i u RS.


Njegovi ucjenjivački zahtjevi i radikalni istupi su pokušaj da prikrije nadiranje vode u Brod i, istovremeno, vrati se iz defanzive u bilo kakvu povoljniju poziciju.


2.

Ne bi se moglo reći da mu u tome pomaže Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, koji ga, svako malo, zbog zajedničkog dogovora da u Derventi odlikuje pripadnike 103. brigade HVO, koji su počinili strašne zločine nad Srbima, gurne “pod vodu”.


Milanović sve više nastupa kao politički grobar svog tako “Finog Dečka” Dodika, uživajući da, pritom, Srbe karakteriše Divljacima.


3.

Osim Milanovića, veliki problem za Dodika je nedostatak novca i nenalaženje novog kreditora, koji bi omogućio otplatu više od 300 miliona KM koji stižu na naplatu u junu, u jednom danu.


Prema dosadašnjim informacijama, Kinezi se po pitanju davanja kredita Dodiku “prave Englezi”, što je potop u najavi.


4.

Istovremeno, unutar Sekte vri kao u košnici. Do te mjere da se uskoro očekuju i prvi “skakači” sa Ukletog Broda.


5.

Najoštriji u napadima na Dodika je Vlado Crta Đajić, koji je pod stalnim nadzorom Dodikove “tajne policije” kojom komanduje Narko”General” Siniša Kostrešević.


Crta je stalno, ilegalno, tretiran, jer već sada predstavlja veliki problem - Neće pristati da prepusti Drašku Stanivukoviću nominaciju za gradonačelnika Banjaluke ispred SNSD-a, što je Dodikovo “iznenađenje” za razoreni PDP. 


6.

Crtu je posebno iziritiralo istraživanje SNSD-ove agencije “Metrics”, koju vodi sektaš Darko Milunović, prema kojem je Stanivuković dva i po puta popularniji od Đajića.



Istraživanje je rađeno u periodu od 20.02.2023.-01.03.2023. i bila su tri moguća kandidata; Sem dvojice navedenih, ispitanicima je “ponuđen” i Igor Radojičić.


Od njih trojice, Stanivuković je, prema Metrics-u, najjači sa čak 58%; Crta je “dobacio” do 24%, a davno otpisani Radojičić do 18%.


Poražavajuće za Crtu, jer se Radojičić uopšte više ne bavi politikom, a, jasno je da je “Simbioza” u punom zamahu - stopostotnom.


7.

Naravno da je ove rezultate morao da odobri Dodik stariji, prije njega Milunovićev intimus Dodik mlađi, pa je Crta shvatio da je precrtan. I tvrdi da će se suprotstaviti svim snagama.


8.

Zato i jeste jedan od glavnih junaka “crnih operacija” MUP-a RS.


9.

Uzgred, “crne operacije”, izvedene ranije, su i podstakle čvrstinu “Simbioze” koja je prerasla u otvorenu Koaliciju. Što bi rekli - Snimak vrti gdje burgija neće.


(Nadam se da niko ovo oko burgije neće shvatiti pogrešno ili kao bilo kakvu aluziju.)


10.

Dodik nastavlja da pokušava izbaciti vodu iz Broda, ali sve slabije to ide. Ako se pažljivije pogleda on u svojim rukama ne drži baš ništa. Pa čak ni eventualnu blokadu rada Savjeta ministara BiH kojom prijeti.


Tek bi mu se taj pokušaj mogao obiti o glavu: Šmit već rutinski Deblokira; Ne vidim šta bi ga moglo spriječiti da otkloni svojom odlukom eventualnu blokadu rada Savjeta ministara BiH ili, pak, parlamenta BiH.


11.

Prave bure tek dolaze, Dodikov Brod je sve manje na vodi, a sve brže tone u nju.  


12.

Sigurno da i Milanović ima još štošta reći oko Divljih Srba koji “napadaju”i njegovog “finog dečka” Dodika. (nastaviće se)