понедељак, 22. мај 2023.

Dodik, Nešić, Elez, Babalj i sasvim lako pitanje za Narko”Generala” Kostreševića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Lažni predsjednik RS Milorad Dodik najavio je da će biti usvojen rigidni zakon o kriminalizaciji klevete, bez obzira na to što se brojni bune protiv toga.


Međutim, taj zakon je samo privremenog karaktera: Dok mu kum Mile Radišić proda zgradu UIO za sto miliona KM, za šta su se stekli uslovi imenovanjem Zorana Tegeltije na poziciju direktora UIO.


Novi jezivi Zakon o kriminalizaciji klevete treba da posluži da niko ne smije pisnuti ni na rješavanje “slučaja rudnika Ljubija”, te na novu litvanizaciju “Alumine”, na čijem čelu je Zoran Stevanović Gladni, jedan od šefova Kavačkog klana u RS.


Šta je još ostalo? Elektroprivreda RS i nakon toga će zakon biti povučen.


2.

Dodik je otišao kod Vladimira Putina; Brojne su spekulacije oko toga - zašto: kreću se od zahtjeva za malim ili velikim kreditom, pa do toga da je Dodik nečiji poštar i nosi poruku. 


Kako god, kod Putina poodavno niko nije bio; Samo da Dodik ne ponese opet ukradenu ikonu iz Luganska da je, ovaj put, pokloni predsjedniku Rusije. 


Ta posjeta će baš “pomoći” Republici Srpskoj - slijedi maksimalna izolacija. 


Od para za vraćanje zaduženja od 200 miliona evra krajem juna, u jednom danu, nema ništa.


Biće interesantno vidjeti da li će u junu plate i penzije da kasne desetak dana?!  


3.

Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca, ministar bezbjednosti BiH, otpočeo je sa zemljanim radovima na svom novom građevinskom narkoprojektu na Brusu (Trebević).


Već sam objavio da je na tom mjestu došao do pet dunuma zemlje, a sada je i počela gradnja. Gradiće se apartmani što je nastavak narkoprojekte 


To je posljednja od njegovih “poslovnih” akvizicija, koju će realizovati “crnim” parama, “Trebević Residence”, o kojem sam detaljno pisao 11.11.2022. u tekstu “NarkoNešić nastavlja sa pranjem narkonovca; Novi Narkoprojekti i ponešto o Lažnom Ocu Nacije”.




Nešićev Savo Popić prijetio je likvidacijom Draganu Brdaru, potom su krenuli na kuću još jednog bivšeg člana Željka Dubravca, obojica narodni poslanici. Prvi je prešao u stranku Darka Banjca, a drugi je završio u Narodnom Frontu. Niko ništa iz MUP RS nije preduzeo protiv Nešića i njegovih napadača.


Ko zna, sljedeći put možda dovede svoje “ljude” iz Novog Sada da napadnu. Nije riječ samo o vojnicima Milana Matkovića, trostrukog ubice i velikog narkodilera koji je u pritvoru. Ima tu još bagre i gamadi iz tog Grada u kojem je Matković planirao trostruko ubistvo.


Angažovaće ih Davor Elez, brat Darka Eleza koji je u zatvoru, kao što je angažovao one što su zapalili džip i još tri automobila ispred kuće Aleksandra Sladoja, o čemu sam detaljno pisao u tekstu “Mafijaški obračuni paljevinama u Istočnom Sarajevu su sastavni dio bitke da narkodiler Nenad Nešić bude imenovan za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH; Nastavak mafijaških sukoba je neminovan”!

.

Davor Elez je na međunarodnoj potjernici i skriva se u Srbiji.



Ima "glasova" da je Darko Elez ucjenjivao, preko posrednika, Dodika da imenuje Nešića; Darko Elez mnogo zna. Premnogo. Ne treba ga nikada potcijeniti, čak ni kada je u zatvoru. A Nešić mu je baš bio dobar prijatelj. Prečesto su se družili u Novom Sadu i kojekuda.


4.

Idemo sad do Darka Babalja, novog vlasnika SDS-a.


Renovira svoju vilu “Andrea” na Trebeviću. Koja je vrlo blizu ovih Nešićevih narkograđevina.



Renoviranje - cca 100.000 KM; Sitnica za Babalja. 


Hm, o nekretninama koje ima u EU nekom drugom prilikom.


5.  

I za kraj jedno pitanje za Narko”Generala” Kostreševića: Kakve su tvoje veze sa licem D.B. iz Foče, koje živi u Banjaluci, a ponekad bude u pritvoru zbog neovlaštenog snimanja i ucjenjivanja?