недеља, 28. мај 2023.

"Čistač"


Piše: Slobodan Vasković


Sud u Orašju nije odredio pritvor kriminalcu Danku Kajganiću, bratu Milanka Kajganića, Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Aljoši Galiću i Jelenku Sjenici koji su u tom gradiću svojevremeno ukrali automobil “Jaguar” i bez problema ga dovezli u Banjaluku.


Ima onih koji tvrde da su automobil natovarili na "labudicu", prekrili ceradom i tako stigli do Banjaluke, a nakon toga imali namjeru da ga prodaju, preko Gradiške, u EU.



Kako god da su ga dovezli Kajganić Kriminalac, a ne Tužilac, bio je “čistač”, odnosno išao je ispred Galića i Sjenice. Pretpostavljam da iskoristi autoritet “brata Tužioca” ako ga neko od policije zaustavi. Posebno iz MUP-a RS.


Kako god, braniće se sa slobode, ali je interesantan još jedan detalj: Kajganić i Galić uhapšeni su 24.05., a Sjenica 25.05. ove godine.


Sjenica je uhapšen u iznajmljenom stanu. Stan mu je iznajmio Sekretar za vjerska pitanja Ministra unutrašnjih poslova Siniše Karana; Sveštenik Slobodan Aničić.



Kirija nema miris ni vjeru, šta drugo da kažem. Pa tako ni za popa Slobodana. Koji je umislio da je “specijalac”!


Što se tiče Kajganića Kriminalca imam nekoliko vrlo vrlo sočnih kriminalnih priča, ali neka sačekaju još malo. 


Šta da kažem, nakon svega, o ministru Siniši Karanu. Najbolje ništa. 


Ionako će uskoro biti potpuno razvlašten; Sve uprave MUP RS i Policijske uprave, koje je do sada kontrolisao ministar, odlaze pod ingerenciju direktora Policije.



Direktor Policije je Siniša Kostrešević, Narko”General” Kavačkog klana u RS.


Vrlo podmukao, ali i plitak lik. Usudio bih se reći preplitak, iako je Čistač Karana. 


Možda ga ubuduće budem naslovljavao i kao Čistač; Baš mu dobro stoji.



Kad smo već kod Čistača, nadam se da će Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS istjerati iz pravosuđa tužiteljku Dejanu Jovanović, iz Tužilaštva Brčko Distrikta. 


Njoj se već sudi po prijavi Glavnog tužioca Brčko Distrikta Zekerije Mujkanovića za neadekvatno postupanje sa povjerljivim dokazima u predmetu posebnih istražnih radnji prema Esedu Kadriću, tada aktuelnom gradonačelniku Brčko Distrikta.


Riječ je o presretanju komunikacija koje je dotična upropastila kao dokazni materijal; Namjerno, naravno.


Iz Kancelarije disciplinskog tužioca mi je odgovoreno da je “predmet u fazi glavne rasprave i još uvijek nije donesena prvostepena odluka”.



Samo strpljivo; Imam protiv Jovanovićeve dosje koji se veoma brzo puni. Uprkos tome, kod mene ne skupljaju prašinu. (nastaviće se)