субота, 20. мај 2023.

SDS: “Živa materija” koja se galopirajućom brzinom pretvara u zakrpu Dodikovog autokratskog šinjela

Piše: Slobodan Vasković


1.

Milan Miličević, vršilac dužnosti predsjednika SDS-a, dao je odobrenje svim Gradskim i Opštinskim odborima te stranke da “mogu na lokalnom nivou koalirati sa SNSD-om”.


Na taj način počela je uska saradnja SDS-a i Dodikovog Režima koji je uništio RS.


2.

Još 12.11.2022. godine najavio sam takav rasplet. Nije bilo teško procijeniti nakon izjave Mome Mandića, izvučenog iz SDS-ovih katakombi “zaboravljenih slučajeva”.


3.

“Razgovarano je i o zajedničkom učešću u vlasti na nivou BiH. Donesen je zaključak da se ti razgovori nastave i da SDS može da pregovara sa svim političkim subjektima u Republici Srpskoj i BiH”, rekao je Mandić nakon sjednice Glavnog odbora te stranke na kojoj je zbrisan Mirko šarović.


4. 

Napisao sam još tada da je Mandić već otvorio “vrata” za razgovore sa Crvenom Sektom, što jasno ukazuje da je imao preliminarne pregovore sa Dodikom. Otužno, a Dodik ga je zatvorio. Međutim, Mandić je zbog boje novca, očito, zaboravio boje godina zatvora, što je potpuno sekundarno. Primarno je da ga uopšte ne interesuje stvarni cilj Crvene Sekte - biološko uništenje Srba u BiH.


Priznanje falsifikovanih izbora se podrazumijeva!


I on bi se, nakon toliko godina van vlasti, sada naplatio na preostalom Narodu. 


Šta da kažem, sem - Ko je Srbe kleo, nije dangubio, nažalost!!!


5.

Naravno, Mandićev asistent bio je Darko Babalj i sada smo u prilici da svjedočimo babaljizaciji SDS-a, odnosno njenom potpunom rasulu.


6.

Da je rasulo zaista galopirajuće svjedoče i nemušta saopštenja SDS-a u kojima sami sebe demantuju, što je zaista “napredak” u radu stranke.


7.

„Formiraćemo Predsjedništvo SDS i kooptirati preostalih 20 članova Glavnog odbora. Time će kompletan proces unutarstranačkih izora biti završen, ali  naša odluka i stav od samog početka je da u SDS  treba da traju unutarstranački izbori i da se njihov  kontinuitet nastavlja i poslje 11. juna jer je to živa materija, a i zbog toga što postoje sredine u kojima treba jako mnogo raditi da bi smo napravili onu pravu strukturu SDS koja bi bila potpuno spremana za predstojeće lokalne izbore“, rekao je Miličević 17.05. u saopštenju kojim najavljuje skupštinu stranke za 11.06. na kojoj bi trebalo biti izabrano rukovodstvo.


8.

Nije moguće i da do 11. juna bude “završen kompletan proces stranačkih izbora”, a da se, istovremeno, “njihov  kontinuitet nastavlja i poslje 11. juna jer je to živa materija, a i zbog toga što postoje sredine u kojima treba jako mnogo raditi da bi smo napravili onu pravu strukturu SDS”.


Međutim, u babaljizovanoj stranci koju vodi Mandić, sve je moguće, pa tako i da se nesprovedeni izbori proglase sprovedenim, ali u budućnosti.


9.

Teško da SDS ima budućnost, jer su svojim “naprednim” saopštenjem potvrdili ono što sam već ranije objavio - da u gotovo pola Gradskih i Opštinskih izbora nisu sprovedeni nikakvi izbori, jer je članstvo potpuno nezainteresovano i sasipa se kao pijesak.


10.

“Živa materija”, kojom SDS pokušao prikriti očito samo svjedoči koliko je ta stranka neživa.


11.

U SDS-u ne razumiju da ih je koaliranje sa SNSD-om već teško koštalo još u vrijeme kada je predsjednik bio Mladen Bosić, a upravo se Miličević pozvao na taj period kako bi opravdao navodno puzajući ulazak pod Dodikov šinjel. 


On lično je već pod šinjelom, kao i Babalj koji se, na kriminalan način obogatio, a “veliki” je opozicionar.


Babalj nije odgovorio na prozivke stranačkih funkcionera zašto je, tokom kampanje, prisvojio sebi ogromna sredstva, a da o tome nije obavijestio “vrh stranke”. Pa nije mu prvi put!


12.

SDS nastavlja da tone, to je brod koji na površini više ništa ne može održati.