уторак, 23. мај 2023.

Kostreševićevi “snimatelji”-saradnici za ucjenjivanje rade sa opremom MUP RS; Zelenaš Husarić teško zloupotrebljava maloljetnice; Prelagano pitanje za NarkoNešića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Na pitanje za Narko”Generala” Kostreševića: Kakve su tvoje veze sa licem D.B. iz Foče, koje živi u Banjaluci, a ponekad bude u pritvoru zbog neovlaštenog snimanja i ucjenjivanja, nisam dobio odgovor.


2.

Prije nego odgovorim na ovo pitanje, jer Kostrešević nije htio, citat iz medija.


Osnovni sud u Šamcu odredio je jednomjesečni pritvor Banjalučaninu D.P. (38) osumnjičenom za neovlašteno fotografisanje i ucjenu.

Kako navode iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj osumnjičeni se tereti da je u junu 2021. godine zajedno sa njemu poznatom ženskom osobom, neovlašteno sačinio fotografski i video snimak I.D., koji je s tom ženskom osobom imao ljubavnu vezu, bez njegove saglasnosti, objavile su Nezavisne, 10.11.2022. godine.


3.

Naravno, D.P. je nakon toga ucjenjivao I.D. koji je pristao na ucjene i u jednom ugostiteljskom objektu u Šamcu je ucjenjivaču isplatio 11.000 KM, 04.11.2022.


4.

D.P je Danilo Pavlović iz Foče koji živi u Banjaluci.


5.

Pavlović je zaveden kao “saradnik Kostreševića”, a tako su zavedeni svi kriminalci sa kojima “Narko”General radi prljave poslove.


Već sam o tome pisao, a pomenuću samo jednog od najgorih - Željko Radovanović - Krečo, narkodiler, saučesnik u brojnim ubistvima, član kavačkog kartela u RS, osoba preko koje je išao najveći broj Skaj - komunikacija pomenutog Ganga; Kum profesionalnog ubice Milivoja Lovrenovića Čaruge, odličnog Kostreševićevog prijatelja…


6.

Krečo, koji je na Skaj aplikaciji bio pod nikom “Vendeta”, sarađivao je sa Čarugom i njegovim sinom Dušanom ( na Skaju-Omladinac) u trgovini narkoticima, pripremi ubistava, te nelegalnoj trgoivini oružjem.


Oba Lovrenovića su u bjekstvu, jer ih je o akcijama hapšenja, u novembru 2021., obavijestio Kostrešević preko Kreče,  kojeg je 2008. godine presudilo Posebno odeljenje Okružnog suda u Beogradu na petanest godina zatvora, ali nije odležao ni dana.


Nikada nisu htjeli da ga izruče Srbiji.


7.

Vratimo se Pavloviću - On je, takođe, uradio brojne prljave poslove za Kostreševića.


Mahom se radi o ilegalnom snimanju po obrascu koji sam već naveo, a ilegalne snimke je Kostrešević koristio kako bi ucjenjivao razne osobe, koje bi upale u njegovu i Pavlovićevu mrežu. Ucjene se nisu ticale samo novca, već i brojnih političkih i drugih usluga.


8. 

Ako se neko pita šta će direktoru Policije “saraddnici iz krimmiljea”, jer to nije uobičajeno, treba znati da su Kostreševiću potrebni zbog njegovih poslova koje je radio sa narkoticima i brojnih drugih ilegalnih radnji.


9.

Osim toga, Kostrešević je Pavloviću kao svom saradniku, iz “operativne kase” MUP-a RS isplaćivao velike sume novca, pa je tako direktor Policije pljačkao i instituciju u kojoj radi. Ništa neobično, nakon svega.


10.

Najvažnije od svega je što je Pavlović, za ilegalno snimanje, koristio opremu MUP RS. 


U njegovim telefonima su brojno dokazi o nedjelima koja je počinio. Imao ih je tri; Jedan je bio samo za vezu sa Kostreševićem.


Bezbjednosni organi zaplijenili su sva tri, ali taj telefon za vezu sa Kostreševićem  nije otvoren. Vrlo “začuđujuće”!


11.

Idem dalje sa teškim kriminalcem i pervertitom Admirom Husarićem koji mi je juče, poput zadnje funjare, prijetio za profila svoje sestre.


Husarić već godinama teško zloupotrebljava maloljetnice, ali nikada nije zbog toga odgovarao.


12.

Neometano pljačka preko 30 godina, a svoj prljavi posao počeo je kao vozač visokog funkcionera SDA Mehmeda Bajraktarevića.


Onda ga je SDA “školovala”, preciznije kupili su mu diplomu! Pa je tako radio i u školi, bio direktor sportske dvorane i zloupotrebljavao, kao svodnik, maloljetnice.


13.

Odlično mu ide posao “zelenaša”, jer, naprosto, otima koliko hoće, budući da je sve vrijeme pod zaštitom stranke i bezbjednosnih institucija u kojima ima izvrsne veze, o čemu sam već pisao.


14. 

Često se poziva na svoje, kako tvrdi, prijatelje iz “Zemunskog klana”, koji na “jedan njegov poziv” dolaze i lome kosti; Bilo bi neophodno istražiti da li zaista ima te veze, ali i da li je učesnik u trgovini narkoticima, kako se tvrdi.


15.

Dosad sam opisao samo mali djelić kriminalnih poslova Husarića, među kojima je i zastrašivanje birača i članova biračkih odbora, a tek slijede objave o velikim kriminalnim poslovima u kojima je učestvovao. 



16.

Za kraj sasvim lagano pitanje za NarkoNešića, ministra bezbjednosti BiH: Da li ti je poznata osoba koja te je nedavno uhvatila za kravatu i kao vola na povocu provela kroz cijeli ugostiteljski objekat?  (nastaviće se)