четвртак, 11. децембар 2014.

Ubistvo Nikole Đurovića: Porodica ubijenog podnijela nove krivične prijave i predočila nove dokaze o lažiranju istrage


Piše: Slobodan Vasković

Nikola Đurović je 21.08.2011. u 00.35. časova, teško stradao u saobraćajnoj nesreći u Banjaluci. Tri dana nakon udesa preminuo je sin jedinac Darka i Aleksandre Đurović.

Nenad Radinković priznao je da je on bio za volanom audija A4 koji je ubio Đurovića. Vrhovni Sud RS potvrdio je 16.08.2013. godine presudu Radinkoviću, od četiri godine zatvora “zbog izazivanja teške nesreće u kojoj je 21. avgusta poginuo Nikola Đurović (21)”.

Početkom aprila 2013. godine Radinković je zajedno sa još četvoro državljana BiH uhapšen u Francuskoj zbog sumnje da se bavio trgovinom oružja. Još uvijek se nalazi u pritvoru u toj zemlji.

Porodica Đurović već tri godine vodi pravu bitku sa pravosudnim institucijama RS, i tvrde da Radinković nije bio za volanom Audija, već da je automobil vozio neko od visokih funkcionera RS.

Darko Đurović je za ovaj blog rekao da je sada došao do konačnog dokaza da Radinković nije bio za volanom te kobne noći.

Audi A4 vlasništvo je rent a car kuće “Asa”. Prema podacima te firme, Radinković je vozilo vratio 20.08.2011. godine, tako da, tvrdi Đurović, on nije mogao biti za volanom.

Podatke o tome kada je Radinković vratio vozilo, dostavio je MUP Federacije BiH, a nakon što je “ASA” izvršila uvid u svoju dokumentaciju.

Prema ovim dokumentima, Radinković je vozilo vratio 16 (šesnaest) časova prije nego se desila nesreća.

Đurović je, zbog svega navedenog i ostalih brojnih propusta u istrazi, podnio 11.12.2014. godine krivičnu prijavu protiv tužioca Snježane Petković zbog nesprovođenja istrage, tužioca Snježane Živković, koja nije izašla na mjesto saobraćajne nesreće, uposlenika “ASA” Saše Babića zbog lažiranja dokumentacije i lažnog svjedočenja, Zdravka Ribića, saobraćajnog policajca koji je radio izvještaj i drugih…

Sve detalje ovog strašnog događaja i drame porodice Đurović pročitajte u Krivičnoj prijavi koju je podnio Darko i u kojoj je potanko obrazloženo šta je sve učinjeno kako se pravi krivci za smrt njegovog sina ne bi otkrili. Uz to, objavljujem i dopis federalnog MUP-a, kao i odluku Okružnog tužilaštva Banjaluka o nesprovođenju istrage protiv Stanislava Čađe, koji je u vrijeme kobnog događaja bio Ministar unutrašnjih poslova RS.