четвртак, 4. децембар 2014.

Policijska hunta RS u akciji: Pritisci i prijetnje novinarima; Zaštita kriminala i kriminalaca; Bestijalno premlaćivanje dječaka

Piše: Slobodan Vasković
 
Pripadnici Režimske policijske hunte RS saslušali su 03.12. novinare sarajevskog portala Klix.ba i pokušali od njih da iznude priznanje ko im je dostavio snimak “Dva Papka”, na kojem Željka Cvijanović otvoreno priznaje da je SNSD kupio dva poslanika.

Novinare Klix-a saslušavala su četvorica, na čelu sa Sinišom Kostreševićem, koji je na čelu odjeljenja za sajber kriminal. Kostrešević je jedan od najlojalnijih sluga Režima (osoba od najvećeg povjerenja Miloša Čubrilovića), i našao se u ulozi istražitelja, da kabinetu Milorada Dodika ne bi šta promaklo u ovom slučaju. Koji je, uzgred rečeno, Dodik već razriješio, jer je oslobodio Cvijanovićku svake odgovornosti.

Specijalno tužilaštvo RS, po čijem nalogu su novinari Klix-a pozvani na informativni razgovor, zaduženo je da cijelu aferu zataška i smjesti u prepun podrum “zaboravljenih slučajeva” teškog kriminala i korupcije.

Čak i da imaju namjeru da nešto ozbiljno urade, Kostrešević je zadnja osoba sa kojom to mogu učiniti, jer je za tu vrstu posla definitivno nesposoban. Međutim, Hunti nije cilj da se bilo šta uradi.

Da jeste, ostavke bi odavno podnijeli takozvani ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić, Gojko Vasić, direktor policijske hunte i Zoran Mandić, nastavnik geografije na privremenom radu na poziciji šefa Uprave krim policije MUP RS, koji su slagali javnost, iznoseći neistine da je snimak montiran i da je Cvijanovićka praćena. I, što je najvažnije, odmah po razotkrivanju afere “Dva Papka” otvoreno i službeno prijetili novinarima.

Ta tri aparatčika, koji fotelje doživljavaju kao ispunjenje sopstvenih nerealnih ambicija (njihov krajnji domet je Policijska stanica, odsjek portirnica), svojim djelovanjem u slučaju “Dva Papka” definitivno su dokazali da je MUP RS tek Hunta SNSD-a i da će tako i ostati dok god je Režim Milorada Dodika na vlasti.

Da su Specijalno tužilaštvo RS i MUP RS kojim pukim slučajem bar djelimično ono što im ime kaže, oni ni juče ni danas ni sutra ne bi saslušavali novinare Klix-a, već bi saslušavali Cvijanovićku, Vojina Mitrovića i Iliju Stevančevića i istražili šta je sve obećano i realizovano “Papcima”, kao kontrausluga za podršku Režimu.

Umjesto toga, Tri Evnuha Hunte sakrili su se iza “Srpskih Nacionalnih Interesa”, koje “štite”, promovišući političku korupciju kao vrijednost.

Isto to rade i u slučaju posrnule “Bobar banke”, koja je nemilosrdno opljačkana i ne postoji nikakva nada za njeno spasenje. Bobar banka ide u likvidaciju, a šteta neće iznositi sto miliona, kako se do sada procjenjivalo, već najmanje 170 miliona maraka.

Bobar banku su opljačkale osobe bliske vrhu Režima, a među njima je i porodica “novinarke” Željke Dragičević, koja će uskoro ponovo biti “TV zvezda” RTRS-a, jer se vraća u Dnevnik. Dragičevići su preko svoje kofer firme “Ranči” povukli pet miliona maraka kredita iz IRB-a, preko Bobar banke, koji nije vraćen. Niti se vraća niti se zna gdje su pare uložene.

Dragičevićku, koja je trenutno direktor promocije nečega na Javnom servisu, nikada nisu saslušali ni u Specijalnom tužilaštvu ni u MUP RS, jer bi to ugrozilo zaštitu “Srpskih Nacionalnih Interesa”. Ali, zato jesu novinare Klix-a, koji su, em iz Sarajeva, em su objavili snimak “Dva Papka” i time ugrozili “Srpske Nacionalne Interese” i Kriminalce koji ih navodno štite. Kakvo licemjerstvo.

Međutim, zna Hunta biti i efikasna. Ubitačno.
Prije desetak dana, u Dubici su trojica policajaca, predvođena inspektorom Zoranom Pekićem, monstruozno prebili devetnaestogodišnjeg M.Š. iz sela Štekovići.

Tukli su ga čitava četiri časa, tejrajući ga da prizna da je ukrao mobilni telefon. Iako ga je mladi Šteković našao, za šta ima i svjedoke. Provjeravao je i u nekoliko radnji da li je nekome od klijenata ili zaposlenih ispao telefon. Uz to, čim ga je policija pozvala, odazvao se i donio telefon. I sve je on to policajcima rekao, ali uzalud.

I da ga je ukrao, a nije, Hunta nije smjela da mu učini sve ono što je učinila – teške povrede po cijelom tijelu, posebno glavi. A na jedno oko mladi Šteković od silnih batina jedva da i vidi.
“Oko mu je oštećeno”, potvrđeno mi je u njegovoj porodici.


Brutalno masakriranje nevinog mladića dešavalo se pred očima komandira Bojana Milankovića, koji prstom nije mrdnuo da spriječi užasavajuće nasilje.

Osim što su ga nemilice udarali, psovali mu Mrtve i Žive, inspektor Pekić (koji uživa zaštitu SNSD-a) i još trojica policajaca prijetili su mladiću da će ga silovati.
“Mi ćemo te naguziti, ako ne priznaš”, prijetili su, prema tvrdnjama porodice, mladom čovjeku.

Još dodaju da su mu htjeli “klamericom bušiti uši”.

Vjerujem da, nakon ova tri laka huntina komada, zaključak nikome nije potreban.