уторак, 16. децембар 2014.

Staša Košarac hoće batinama da uvede red u OO SNSD Istočno Novo Sarajevo, Ćosić podnio ostavku

piše: Slobodan Vasdković
Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić podnio je ostavku na tu poziciju. Ćosić je ostavku podnio 15.12. ove godine, nakon teških uvreda i fizičkih prijetnji koje su mu uputili ljudi od povjerenja Staše Košarca, visokog funkcionera SNSD.
 
Sastanak OO SNSD Istočno Novo Sarajevo, koji je održan 15.12., zamalo nije završen tučom. Ljubiša Ćosić, koji je i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, sukobio se sa Košarcem oko prodaje zemljišta Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA). Zemljište treba da proda opština i namijenjeno je za streljanu, ali to ne dozvoljava Košarac.

Ćosić je za prodaju zemlje, jer je opština u teškoj finansijskoj situaciji, ali mu Košarac ne da, pa je sve zakuvao preko Srpka Damjanovića i Mladena Mrde, svojih igrača unutar OO SNSD.

Ćosić ima namjeru da proda dvije parcele SIPI, (jedna je 45.966m2, a druga 27.813m2), za 445.982 KM. Očito je da u tom poslu “nema” Košarca, pa je izbio sukob.

Košarac je na Ćosića ustremio svoje pulene - Mrdu i Damjanovića, koji su predsjednika OO SNSD nazivali kriminalcem i prijetili da će ga protjerati sa teritorije opštine Istočno Novo Sarajevo.
“Ćosiću ti si kriminalac kao i Bojo Gašanović i odmah se kupi na Buloge”, rekao je Mrda Ćosiću.

(Bojo Gašanović je SDS-ov načelnik opštine Istočni Stari Grad, a Bulozi su dio te opštine, Ćosić je rođen na Bulozima; op.aut.).

Damjanović i Mrda su vozači.

Košarac je ovim činom demonstrirao da je on glavni "tata", da mora da se pita za sve i da njegova mora biti zadnja. Ćosić, kao predsjednik OO SNSD Istočno Novo Sarajevo, nema uticaj ama baš ni na šta.

SNSD i dalje tone kao kamen.