понедељак, 1. децембар 2014.

Svi se momci poženiše, samo jedan ne

piše: Slobodan Vasković

RTRS je pokušao da Milorada Dodika i SNSD ubaci u Savjet ministara BiH; Čak su doveli Dragana Čovića da pomogne u utovaru, ali, Bogami, lider HDZ-a nije se pretrgao. Djeluje kao da se pozdravio sa Dodikom, odnosno Milom, kako mu tepa.

Čović je starter vlasti na nivou BiH, tu nema dileme, a Dodik će, kako stvari stoje, biti izbačen i sa tribina. I biće, kako reče, relaksiran.

Iako je prije toga bio ljut na sve. I Opoziciju i Savez i singl opozicionare. I druge narode i narodnosti.

Dodik nije rekao ništa, Čović još manje.

Onda su se malo igrali zamjene naroda, pa je Dodik štitio hrvatske interese, a Čović interese SNSD-a. Koji su samo za njega identični srpskim. I za Milu.

Emisija je bila Labuđi pjev lidera SNSD-a, praćen herecgovačkom tužbaljkom; Rastanak dva prijatelja je neminovan. I Čović to zna, a svjestan ga je i Dodik.

Onda ih umalo nije odnio Južni tok. Dodik je na pitanje o ukidanju Južnog toka ispustio nekoliko stotina kubika vrlo oštrog gasa, da su gledaoci u jednom trenutku mogli pomisliti da je Južni tok projekat Republike Srpske, na koji se Rusija namjeravala spojiti krakom. (Dobro, Putin se povukao, sami ćemo to napraviti).
Nakon toga je Dodik uputio diplomatsku notu Sjevernom toku i demarš EU, zbog njihovih zlih namjera da nam možda dovedu plin u 25. vijeku.

Vješto se krećući između udara međumolekularne Van der Valsove sile i Golfske struje, Dodik nas je obavijestio da je MMF uskratio RS nekih 150 miliona KM, jer nisu ispunjeni zahtjevi te institucije. Trebalo je da zaključimo da nam MMF daje svoje pare pod našim usovima, pa su sada nešto okrenuli.

Kada sam očekivao da pomene ruske kredite (i Male i Velike), on je sve prebacio na uzimanje para iz netradicionalnih izvora. Nije naveo kojih.

Kako ni tih izvora nema , odlučio je da malo otima neobrađenu zemlju, udari po lezilebovićima, koji neće u brojne fabrike i žitna polja, ni na berzu, ni u institucije, već vole da su socijala. I na kontejneru.

Na kraju je odlučio da se obračuna sa Neženjama, i svako ko se ne oženi do 35 ima da puni budžet. Čak ni Željka Cvijanović to ne bi mogla smisliti.

Nije rekao šta će biti sa Neudatim?! I da li i njima slijedi porez, ili su ga oslobođene? Pa šta će biti sa razvedenim do 35, a ponovo neoženjenim do 35.

Valjda zato što razmišlja o uvođenju poreza na brade, na brkove, na neobrijane pazuhe i (dame oprostite) neobrijane listove. Listovi će nas izvući. Ako nisu depilirani.

Treba razraditi i da se oslobode plaćanja poreza na nekretnine oni koji se dvaput ožene do 35, a ako to učine triput, džaba registracija. Plus 25 kila brašna i kubni metar plina

Dodik nema pojma šta priča. Izlizan je, dosadan, žali Bože potrošenog vremena.

Sve u svemu, kada uskoro vidimo u emisiji RTRS-a zajedno Dodika i Igora Radojičića, znaćemo da je Režimu došao kraj.