субота, 20. децембар 2014.

SNSD prevario Bobar banku za šest miliona maraka


piše: Slobodan Vasković

Savez nezavisnih socijaldemokrata dužan je Bobar banci 6.000.000 KM, saopštili su mi sagovornici iz vrha te finansijske institucije.

Oni tvrde da je SNSD šest miliona maraka keša iz Bobar banke povukao za izbore 2010. i 2012. godine.
“Obećali su novac vratiti preko Javnih preduzeća, međutim nije uplaćeno gotovo ništa. Jedino je firma Nova Romanija uplatila oko 100.000 KM”, tvrde moji sagovornici.

Prema njihovim riječima, o ovom zaduženju SNSD-a postoji dokumentacija i “ona je sklonjena na sigurno”.

Moji izvori još kažu da sada vladajući Režim ide na “uništenje Bobar grupacije” kako bi se “prikrili tragovi finansijskih malverzacija u kojima je učestvovala vlast i njene vodeće ličnosti”.

Ranije sam objavio da je iz trezora Bobar banke nestalo najmanje 9.000.000 maraka. Očito je da je šest miliona od tog novca potrošio SNSD u ranijim izbornim kampanjama.

Riječ je o kešu, koji je nestao iz trezora, ali je evidentiran u bilansima banke.

Prinudni upravnik Bobar banke Savo Ševaljević odbio je za portal Capital.ba da komentariše informacije o nestanku keša iz trezora banke, navodeći da za to „nije kompetentan i da je to pitanje u strogoj nadležnost Agencije za bankarstvo RS”.

Moji sagovornici iz Bobar banke još ističu da je propasti ove institucije u velikoj mjeri doprinijelo i to što porodica voditeljke RTRS-a Željke Dragičević nije vratila ni pfeninga od pet miliona maraka kredita, koji su odobreni njihovoj kofer firmi “Ranchy”. Riječ je o kreditu koji je IRB plasirala preko IRB RS.

Samo po osnovu duga SNSD-a i Dragičevića, dubioza Bobar banke je 11 miliona KM.

U kompaniji "Bobar" radi više od 1.000 ljudi. Od njihovih zarada zavisi 4.000-5.000 ljudi. Svi oni će ostati bez posla i primanja.