уторак, 23. децембар 2014.

Pokojnik je ubačen

piše: Slobodan Vasković

Pad Bobar banke pokazao je sve slabosti Režima, opštu nemoć oligarhije, njihovu nesposobnost, neznanje, neiskrenost, nekreativnost, sklonost lešinarenju i traženju spasa u mentalnoj nekrofiliji.

Pad Bobar banke pokazao je svu iscrpljenost Režima, koji nije bio u stanju da od propasti sačuva (i za uslove Republike Srpske) malu finansijsku instituciju.

Pad Bobar banke pokazao je da je Republika Srpska u teškoj finansijskoj dubiozi, jer nije imala gdje naći tričavih 100 miliona maraka kako bi sačuvala finansijsku instituciju i radna mjesta u njoj. Toliko je bačeno u pet kilometara tankog asfalta na autoputu Banjaluka - Gradiška.

Pad Bobar banke pokazao je da se vladajuća oligarhija nalazi pred finansijskim zidom, koji je, ujedno, i ponor bez dna.

Pad Bobar banke pokazao je da Režim uopšte ne brine gubitak radnih mjesta, već ih jedino brine koliko će agonija „Bobar grupacije“ trajati. Pošto im nanosi veliku političku štetu.

Pad Bobar banke pokazao je sve tragične aspekte burazerske ekonomije Milorada Dodika i dokazao da njegovi tajkunski projekti traju onoliko koliko ima para u budžetu.

Pad Bobar banke pokazao je da Milorad Dodik nema pojma kud i kako dalje i da je sva njegova priča o brojnim uspjesima trajala koliko i krediti koje je podigao. I uludo potrošio, praveći Potemkinove gradove, sela, puteve, banke...

Pad Bobar banke pokazao je da „bolji dio BiH“ sve više liči na Mrtvo more, a „Ljepša Srpska“ na Sibir zimi.

Pad Bobar banke pokazao je da Režim ne poznaje riječ odgovornost: Oni su stvoreni da vladaju, uvijek su drugi krivi. Ovaj put Pokojnik. Jer je neplanirano umro.

Pad Bobar banke pokazao je da Jedan Pokojnik može u temelju uzdrmati Republiku Srpsku. Što je epska tragika. Po Republiku Srpsku, a ne po Pokojnika. Režim će, kad dođe vrijeme za to, konstatovati da je ubačen.