петак, 12. децембар 2014.

Jastrebovi Dodikove Crne Frakcije traže isključenje Radojičića iz SNSD-a

Piše: Slobodan Vasković

Jastrebovi Crne Frakcije u Savezu nezavisnih socijaldemokrata, koju predvodi Milorad Dodik, zahtijevaju od svog šefa da iz stranke isključi Igora Radojičića.

Tu grupaciju predvodi Draško Ilić, član Gradskog odbora SNSD Banjaluka i odbornik u gradskoj Skupštini, koji je odavno suprotstavljen Radojičiću i koristi sve prilike da mu nanese političku štetu.

Glavni razlog zbog kojeg Ilić traži Radojičićevu eliminaciju iz SNSD-a je to što sebe vidi na mjestu gradonačelnika Banjaluke, a Radojičić mu je objektivna prepreka za dostizanje tog cilja.

Dodik je Iliću obećao da će, nakon što sa pozicije gradonačelnika ukloni Slobodana Gavranovića, njega kandidovati za gradonačelnika. S obzirom da je Igor Radojičić predsjednik GO Banjaluka, taj plan ne može ići kao po loju i zato Ilić traži Radojičićevo izbacivanje iz SNSD-a.

Iliću je jako bitno da ima uticaj na donošenje odluka gradske administracije, jer njegova firma EKO EURO TIM ima brojne poslove koji se plaćaju iz gradskog budžeta.

Moji izvori iz te stranke tvrde da se Dodik ozbiljno bavi mišlju da Radojičića isključi iz stranke, ali navode da će najvjerovatnije sačekati glasanje o izboru nove Vlade RS, da vidi da li će Radojičić podržati Željku Cvijanović i njen kabinet.

“Dodik će se prije ili kasnije odlučiti na taj potez. Naravno, ako prije toga sam Radojičić ne napusti stranku i sa sobom povede ljude koji su nezadovoljni Dodikovim vođenjem SNSD-a”, naveo je isti izvor.