уторак, 16. децембар 2014.

Ćosić nanio težak politički udarac Košarcu

Piše: Slobodan Vasković

Ljubiša Ćosić porazio je Stašu Košarca, jer je Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila Odluku da proda dvije parcele SIPI, (jedna je 45.966m2, a druga 27.813m2), za 445.982 KM.

Ćosić je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Odluka je usvojena 16.12., samo dan nakon što je Ćosić podnio ostavku na mjesto Predsjednika Opštinskog odbora SNSD Istočno Novo Sarajevo.

Učinio je to nakon što je Košarac na njega organizovao brutalan i vulgaran napad, u kojem su Mladen Mrda i Srpko Damjanović Ćosić nazivali kriminalcem, protjerivali ga iz opštine, pa mu čak i fizički prijetili.

Košarac se protivio prodaji zemljišta zbog navodne ugroženosti stanovništva pravljenjem poligona. SIPA će na pomenutoj parceli izgraditi streliše.

Međutim, pravi razlog Košarčevog napada je rušenje Ćosića i pokušaj da potpuno preuzme vlast nad Opštinskim odborom SNSD-a.

Ćosića i njegovi politički protivnici smatraju veoma uspješnim i časnim, a popularan je i u lokalnom SNSD-u, što je bio dovoljan razlog Košarcu da krene u obračun sa njim.

Košarac je već pripremio svog kandidata za iduće lokalne izbore za načelnika opštine. To je Aleksandar Todorović, koji je po njegovoj direktivi postavio i “krst” (betonsku banderu sa drvenom prečkom) na Zlatištu.

Napadi Košarca na Ćosića će se nastaviti i to još većom žestinom nego što je to bilo do sada. Košarac je frustriran Ćosićevim uspjehom i doživljava ga kao najvećeg političkog neprijatelja.