понедељак, 2. март 2015.

SDS ponovo fotošopirao Nadu Tešanović


piše: Slobodan Vasković

Srpska demokratska stranka ponovo koristi fotošop kao politički stav. I ovaj put njihova “žrtva” je Nada Tešanović, predsjednica Vijeća naroda RS i potpredsjednica SNSD-a.

Tešanovićeva je podržala Deklaraciju Hrvatskog narodnog sabora, kojom se poziva na unutrašnji preustroj BiH. Poziva se na federalizaciju BiH, koja podrazumijeva nestanak Republike Srpske. 

Ovu Deklaraciju podržali su i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, kao i predsjednik tamošnjeg HDZ-a Tomislav Karamarko.

Iz SDS-a nisu progovorili ni riječ o postupku Tešanovićeve, kao ni o otvorenom miješanju Hrvatske u unutrašnje stvari BiH.

Za njih ne postoji fotografija na kojoj Tešanovićeva glasa za Deklaraciju; „Izbrisali“ su potpredsjednicu SNSD-a u fotošopu, tako da ne moraju reagovati.

Ognjen Tadić je u intervjuu za portal „Vijesti“ na pitanje o HDZ-u i njihovim postupcima, kritikovao SNSD i Dodika.

Par dana prije toga hvalio je HDZ u izjavi ATV-u.

Vukota Govedarica pokušao je u vezi sa Tešanovićevom pokazati „snagu“ na tviteru, gdje je satrven. Najpametnije bi mu bilo da zatvori profil, kako je oduvan.

Licemjerstvo SDS-a je beskrajno: Ćute o otvorenom nasrtaju HDZ-a i Dragana Čovića na Republiku Srpsku, valjda štiteći koaliciju na bh. nivou, a istovremeno optužuju SNSD zbog Pruda i bliskih odnosa sa Čovićem.

Kakva je, po pitanju Čovića, razlika između SNSD-a i SDS-a? Nikakva!

Ćutanje SDS-a nije nikakva politička strpljivost, mudrost, vizionarstvo, već najobičniji kukavičluk i sakrivanje od odgovornosti, kako ne bi ni na koji način ugrozili formiranje vlasti na bh. nivou i svoje pozicije. A Čović ga ugrožava svakodnevno, pa čak otvoreno ugrožava i RS i BiH. 

I sve to nije razlog da SDS progovori, iznese stav, ma kakav bio?! Otužno.

Jadna li je ta politika koja se svela na brisanje Nade Tešanović sa fotografija.

SDS je 30.01. 2014. godine prvi put izbrisao Tešanovićevu sa fotografije. Tada je narečena bila ministar sporta i omladine i posjetila je Kozarsku Dubicu, gdje se srela sa Miletom Zlojutrom, SDS-ovim načelnikom opštine.

Tada se SDS-u nije dopalo što je potpredsjednica SNSD-a bila sa njihovim načelnikom. Sada se SDS-u ne dopada što je potpredsjednica SNSD-a podržala Čovićev antisrpski dokument, jer se plaše da reaguju. Pa su je izbrisali sa slike. I iz sopstvene glave. Za njih se Deklaracija nije desila.

Vezani tekstovi: SNSD-ova Nada Tešanović glasala za Čovićevu Deklaraciju, kojom se traži ukidanje RS
Sjeverna Koreja u RS: SDS izbrisao Nadu Tešanović, ministarku omladine i sporta, sa zvaničnih fotografija i iz zvaničnih vijesti