среда, 18. март 2015.

"Pad Picinog parka - 2. dio (TV ŽURNAL AFERA, 01.juli 2014.)



Film “Pad Picinog parka - drugi dio” pojašnjava kako je banjalučki tajkun Mile Radišić nezakonito došao u posjed više od 30 dunuma građevinskog zemljišta u centru Banjaluke.

Film se bavi i nezakonitim postupcima gradske i entitetskih vlasti, koji su listom išli u prilog Radišiću. U filmu objavljujemo direktne dokaze o Radišićevoj povezanosti sa vrhom vlasti u Republici Srpskoj, odnosno SMS prepisku i telefonske ispise njegovih kontakata sa Miloradom Dodikom, kao i sa tadašnjim ministrima finansija i pravde RS Aleksandrom Džombićem i Džerardom Selmanom.

Vlasti RS sada „peru ruke“ od Radišića, pa čak vode i sudski postupak protiv njega i blokiraju račune njegovoj firmi „Grand trejd“, jer Radišić do danas nije platio zemljište, na mjestu nekadašnjeg „Picinog parka“, gdje gradi velelepni stambeno-poslovni objekat.  Naravno, zbog toga što nije platio zemljište, Gradska uprava davno je trebalo da raskine ugovor sa Radišićem, ali to nije učinila.

Film se bavi i aferom „Medicinska elektronika“, zbog koje je Mile Radišić u novembru prošle godine pravosnažno presuđen na tri godine zatvora. Ovu presudu nedavno je potvrdio Vrhovni sud RS.

U filmu možete vidjeti sve o tome kako je proces tekao i kako su pojedine pravosudne instance u RS činile sve da Radišiča oslobode krivice. Film govori i o ljudima, koji su zbog određenih poslova s Radišićem presuđivani, a da za to vrijeme njemu nije falila ni dlaka s glave.
Zbog autentičnosti ambijenta u kojem je film rađen, nismo vršili nikakve naknadne intervencije na filmu, pa tako nismo dodali ni informaciju u presudi Radišiću. U filmu su, međutim, objavljeni svi podaci koji su doveli do presude, kao i informacije koje bi trebalo da otvore nove procese u ovom slučaju, koje bi, ako ima prava i pravde, trebalo da obuhvate i predstavnike gradske i entitetske vlasti.

Zašto je Mile morao u zatvor pogledajte u filmu TV Žurnala!