четвртак, 3. август 2023.

Narko“Mula” Saša Kresojević radio je u “EuroExpress”, “brzoj pošti” Marinka Tomića, iza kojeg stoje Vico Zeljković i Igor Dodik



Piše: Slobodan Vasković


Narko”Mula” Saša Kresojević, uhapšen prekjuče sa 1,1 kilogram kokaina u automobilu “Audi”, radio je, kako se tvrdi, “nekada” u brzoj pošti “EuroExpres” čiji je vlasnik Marinko Tomić.


Sada, navodno, ne radi nigdje.

Kresojević se i dalje brani ćutanjem, a, kako stvari stoje, teško da će i progovoriti. Ćutao je u policiji, Tužilaštvu i na ročištu za određvinanje pritvora; Za početak, mjesec dana iza rešetaka.


Na taj način će ostati zaštićeni oni kojima je nosio narkotike.


Prava misterija je i dalje zbog čega je policija ćutala oko hapšenja Kresojevića (01.08.), koje je objavila tek uveče 02.08., prije nego ga je predala Okružnom tužilaštvu Banjaluka. Sada već "popravljaju" datume! 


Ranije sam u niz navrata objavio da “EuroExpres” služi i za razvoženje narkotika, a ne samo pošte. 


Tako sam objavio, 21.04.2022., da je u “EuroExpres” vozilma pronađena marihuana.


Mediji su objavili da je policija zaplijenila 150 grama marihuane u aferi “Paket”. Još se navodi da je dobojlija Ivan A. (21) uhapšen je u toj akciji zbog sumnje da je Prijedorčaninu Davidu H. (25), koji je takođe uhapšen, brzom poštom poslao paket u kojem je bilo 150 grama marihuane (za tu količinu javnost je obaviještena), a naznačeno je da mu šalje majicu.


Rečeno je da je droga nađena, 20.04., u vozilu “brze pošte”, ali ne i koje i ta informacija se “držala pod ključem u MUP RS”. 


Tomić
Marihuana je nađena u vozilu brze pošte “Euro expres”, čiji je vlasnik Marinko Tomić, pripadnik Kavačkog klana, koji za taj gang i razvozi narkotike. 

Tomić je, ranije sa Vicom Zeljkovićem, držao noćni klub “Drama”.


Igor Dodik i Vico Zeljković, sin i sestrić Milorada Dodika
Nakon što sam u niz tekstova opisao šta se dešava u “Drami”, da se opijati konzumiraju potpuno javno, čak naveo “štekove” u kojima drže narkotike, Igor Dodik je naložio Zeljkoviću i Tomiću da zatvore lokal.


Nedugo potom otvaraju dva nova - restoran “Bizarre” i noćni klub “Kafana”.


Nominalni vlasnici oba ugostiteljska objekata su Tomić i Nevenko Brkljač.


Iza njih stoje Igor Dodik i Vico Zeljković.


Brkljač je vlasnik “AWG” d.o.o. Banjaluka, zaštitarske firme, koja je preuzela dobar dio poslova obezbjeđenja poslovnih objekata koje je radila firma “Sector security”, nakon što je likvidiran njen vlasnik Slaviša Krunić, 22.04.2019. godine.