среда, 23. август 2023.

Isijavanje: Zlostavljač Dodik i “Ležeći Milorad”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik koji je najavljivao da je spreman “napasti” cijelu Planetu, taj “atak” završio je puzanjem pred Zapadom u pokušaju da sopasi svoju bijednu kožu.


2.

Zlostavljač cijele BiH, svih njenih naroda, sa akcentom na Srbe, podlegao je strahu od procesuiranja i nedostatka novca, što bi moglo da se pretvori u socijalne nemire koji bi ga odnijeli kao bujica.


3.

Zlostavljača Dodika su kombinacija pomenuta dva procesa natjerali ne da klekne, već da legne i počne da gmiže, nadajući se milosti.


4.

Međutim, za Zlostavljača Dodika milosti neće biti, ma koliko on preko svojih skutonoša, pokušavao popraviti puzajuću situaciju u koju se naglavačke bacio.


Uzalud pokušaj transformacije Zlostavljača u “Ležećeg Milorada” preko kojeg Zapad gazi, a da ne smanjuje brzinu.


5.

Dodik će, ponovo ponavljam, biti optužen i procesuiran zbog krivičnog djela nepoštovanja odluka visokog predstavnika. Ali i zbog drugih krivičnih djela.


6.

Zapad ga sada ima “u šakama” i smrviće ga. 


7.

Optužnica protiv Dodika, dopunjena, biće vraćena na potvrđivanje Sudu BiH do kraja ove sedmice, kada Tužilaštvu BiH ističe rok.


Najavljeno je bilo da će biti vraćena još u ponedjeljak, ali Milanko Kajganić kupuje za Dodika još dvije nedjelje, što je samo produžetak agonije Zlostavljača, nikako nada za njegovo oslobađanje.


8.

Sud BiH će potvrditi dopunjenu optužnicu, nakon čega slijedi proces u kojem će Dodik morati da se pojavi pred Sudom. Za potvrđivanje optužnice, Sud BiH ima osam dana, nakon štto dobije dopunjenu optužnicu.


9.

Biće to vrhunac puzanja Zlostavljača koji djeluje po principu “Bicikliste” - gazi brutalno i nemilosrdno slabije, povija duboko leđa pred jačim.


10.

Nije mi nikakvo zadovoljstvo gledati Dodika kako gmiže, nagledali smo se toga; Međutim, prava novina u njegovom “političkom” djelovanju biće pojavljivanje pred Sudom, kada će konačno ustati kako bi potvrdio svoje lične podatke i izjasnio se da li je ili nije kriv.


Dodik nikako ne treba da raspušta advokatski tim koji će ga braniti - tek će mu biti potreban. 


11.

Interesantno je da je Dodik, patolloški lažov kakav jeste, 21.08., na pres konferenciji, bacio “dimnu bombu” kako bi proces protiv njega “mogao biti prebačen na entitetsko pravosuđe”.


To je nemoguća misija, jer u Krivičnom zakonu RS ne postoji krivično djelo za koje Dodika tereti Tužilaštvo BiH. Dodik je, jednostavno rečeno, slagao. Što je kod njega kontinuitet.


12.

Možda to jednom shvate, da je Dodim patološki lažov i najveći srpski neprijatelj, i Milan Miličević i Branislav Borenović, navodni opozicionari, koji su podržali neke od Dodiikovih bolesnih zakonskih projekata, a sada se “iščuđavaju” činjenici da je Dodik slagao i postupio mimo “zaključaka Narodne skupštinje RS”.


Koje Narodne skupštine RS? Pa ta institucija uopšte ne postoji; To je samo sala u kojoj se okuplja određen broj odlično plaćenih, mahom, političkih parazita koji slijepo izvršavaju Dodikove naloge.


13.

Draško Mali Zli Patuljak Stanivuković koji otvoreno podržava Dodika nikada to neće shvatiti; Dečko nije prečesto pri sebi, kao ni njegov banjalučki suparnik Vlado Crta Đajić. 


Oba su Dodikovi poltronim spremni na svako zlo samo da bi zadržali unosne kriminalne poslove, što im je obojici osnovna djelatnost.


14.

Tragedija je da se Stanivuković čiji performansi sve više liče na scene iz filma “Isijavanje” predstavlja kao opozicija. Samo taj podatak pokazuje koliko mu je neophodna stručna pomoć. Kao i Đajiću, uostalom.


15.

Uprkos svemu ne zaboravite da Zlostavljač uvijek istaje Zlostavljač, čak i kada puže. Svoju sociopatsku ličnost emonstriraće napadom na slabije od sebe. Što je kontinuitet njegovog djelovanja, nikako neka novina.