недеља, 13. август 2023.

Dodiku je jedino preostalo da javno bude Korisni Idiot Zorana Milanovića i vrhuške Hrvatske što je, tajno, već decenijama


Piše: Slobodan Vasković


“Džemper” se prebrzo para: Dojučerašnji silnik, nasilnik, primitivac, hohštapler, ucjenjivač Planete… Milorad Dodik, nakon što je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv njega, ostao je samo Korisni Idiot Zorana Milanovića i Vrhuške Hrvatske.


Bezbrojni tvrde da je Milanović štitio Dodika u svojoj izjavi, ali ako se ona pažljivo pročita, predsjednik Hrvatske želi isključivo da pojača nacionalne interese Hrvatske u BiH.


On je, navodno štiteći svog Korisnog Idiota Dodika, jasno podvukao da je visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit morao, po Milanoviću, nametnuti izmjene Izbornog zakona koji bi dao ekskluzivna prava HDZ-u Dragana Čovića da uvijek ima kandidata te stranke u Predsjedništvu BiH.


Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić-Radman izrazio je, na pitanje oko optužnice protiv Dodika, “očekivanje da će Bosna i Hercegovina do kraja godine ubrzati europski put, a čelnik Republike Srpske Milorad Dodik i drugi politički akteri pridonijeti političkoj stabilnosti zemlje”.


“Neizostavni dio reformi na putu prema EU jest izmjena Izbornog zakona i ograničenih ustavnih promjena kako bi Hrvati napokon na svim razinama vlasti imali svog legitimnog političkog predstavnika, a što im jamče mirovni sporazumi Washingtonski i Daytonsko-pariški te Ustav BiH", rekao je Radman.


Milanović i Radman se ne podnose, predstavljaju dvije političke opcije u Hrvatskoj, ali im je hrvatski nacionalni interes u BiH jedinstven. On je, u ovom trenutku, novi Izborni zakon BiH i zato oba, svako na svoj način, očekuju od Dodika da pomogne Čoviću da dobije ekskluzivitet za izbor člana Predsjedništva BiH iz HDZ-a, jer u BiH ne postoji druga jaka politička opcija sa hrvatskim predznakom koja bi mogla da artikuliše te promjene u svoju korist.


Mora se reći da je Milanović, kao i obično, bio navodno vrlo “dramatičan”, dok je Radman hladnokrvno poručio Dodiku šta mu je činiti.


Uostalom, Dodik godinama radi za SOA, pa nije čudno takvo Radmanovo ponašanje.


Dodik, korisni Idiot Milanovića i Vrhuške Hrvatske, nakon sveg zla koje je počinio nad Srbima, Republikom Srpskom i ostalim narodima u BiH, kao i sa državom BiH, očekuje da ga brane svi svim sredstvima, što ukazuje da zna biti i Idiot.


Prije svega pitanje: Zbog čega se Milanović miješa u rad pravosuđa BiH i zašto niko iz Savjeta ministara BiH ne reaguje na njegovo uplitanje?


Odgovor od Elmedina Konakovića, ministra spoljnih poslova BiH nećemo dobiti, jer nema šta reći, budući da je to ministarstvo samo protočni bojler Predsjedništva BiH. A odlično znamo ko sve leži u tom grmu!


Naravno, uz bok Milanoviću, Radmanu, te brojnim Dodikovim poltronima, stao je i pajac Đorđe Vukadinović, još jedna kreatura koja se godinama hrani sa grbače teško opljačkanog naroda u RS.


Za očekivati je bilo i da ultradesničari, uvijek spremni na paljevine, poput “Zavetnika” takođe podrže Dodika, jer ih je on i osnovao, zajedno sa Veljkom Vukelićem, međunarodnim kriminalcem, preko kojeg ih i dan danas finansira.


Svi ostali koji “brane” Dodika ni ne misle na njega, već na pare koje su ubirali iz njegove ruke da bi ga horski podržavali dok je bezočno pljačkao, a sada, kada se tome bliži kraj, histerično nariču za svojim sinekurama, pominjući Blagajnika kao “više biće”; iako je riječ o primitivcu i veleizdajniku srpskog naroda.


Oko Milanovićeve aprilske dodjele odlikovanja pripadnicima brigade HVO iz Dervente koji su počinili najstrašnije zločine nad Srbima, niko od Dodikovih plaćenih medijskih terorista nije rekao ni riječ. (vidi dodatak)


Nekada su nagrađeni po broju izgovorenih/napisanih pohvala za Uzurpatora i kradljivca izbora, a nekada za ćutanje oko postupaka Zlikovca iz Bakinaca.


Milanović se, nakon što je u Derventi dodijelio odlikovanja, sprdao sa Dodikom, govoreći mu: “Budi muško; priznaj”!


I sada se sprda sa njim. 


A Dodik vjeruje da je Milanović sposoban kod “Lutkara iz Berlina” isposlovati neko pomilovanje za njega ili da će umoliti Radmana da to učini.


Ništa od toga; Ostaće Korisni Idiot. A nakon toga samo Idiot.


Kada prođe i tu fazu, Dodik će ili pobjeći ili biti zatvoren.  


Uf: Zašto Dodik Milanoviću nije odbrusio “Idi na ostrva?!" ili "Trebalo bi da slušaš pjesme Baje Malog Knindže?" 


Piše: Slobodan Vasković


1.

“Pitao sam Dodika i rekao mi je da mogu doći, da je možda bilo drugačije, ja bih to uradio i uručio odličja u Hrvatskoj. Išao sam tamo na Dodikovu riječ i sad me napada. Budi muško, šta sad hoćeš?”, kazao je Zoran Milanović hrvatskim novinarima. 


2.

Nakon što je Milanović poručio Miloradu Dodiku da “Bude Muško” i javno kaže da su dogovorili njegov dolazak u Derventu i dodjelu odlikovanja 103. brigadi HVO koja je počinila najstrašnije zločine nad Srbima, bilo je onih koji su očekivali da lažni predsjednik RS burno, primitivno, prostački izvrijeđa predsjednika Hrvatske.


3.

Očekivali su, u najmanjem, da Dodik kaže Milanoviću:

-“Idite na ostrva, idite tamo”;

-“Mislim da to zagađuje javni prostor i da to treba eliminisati, ja se sada odlučujem, da oni nama nameću svoje vrijednosti to nećemo dopustiti”; 

-“Trebalo bi ga protjerati”;

-“Milanović širi ideju o oružanoj pobuni, koju bi muslimani izveli, čijim drugo, do hrvatskim oružjem”;

-“Milanović podržava jezik mržnje”;

-“Vodi privatni rat protiv mene”;  

-“Prevazišao je sve okvire uljudnog diplomatskog ponašanja i jasno pokušava da stavi do znanja na čijoj je strani”;

-“Zabranjeno je svim predstavnicima Republike Srpske da imaju susrete sa predstavnicima Hrvatske”; 

-“Preporučio bih mu da sluša pjesme Baje Malog Knindže”…


4.

Ništa od toga Dodik nije rekao; Nije se usudio da kaže; Nije ni pomislio to reći, jer, možda, Milanović ima video klipove kako on i Dodik zajedno pjevaju pjesme Marka Perkovića Tompsona!


5.

Ako nema te video klipove, ima svakako sve dokaze o dugogodišnjoj saradnji Dodika sa SOA, preko Zvonimira Kresojevića, njegovog oficira za vezu sa tom agencijom, o čemu sam detaljno pisao.


6.

Kako god, Dodik nije smio “zucnuti” Milanoviću, već je na njegovo “Budi Muško” krotko, kao grlica, odgovorio: “Nikad nije bio problem da Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, dođe u RS i što se mene tiče takav stav ostaje. Ovdje je problem u odlikovanjima koje je uručio, o kojima nismo razgovarali prije tog događaja”.


7.

Ja nisam ni očekivao da se Dodik drugačije, sem krotko, odnosi prema Milanoviću; Poodavno je prošlo otkako sam objavio tekst: “Sigurnosno obavještajna agencija Hrvatske (SOA) preko Dodika i njemu bliskih lica prikupljala podatke o rukovodstvu Srbije i članovima njihovih porodica; U te aktivnosti je bio uključen i klan Veljka Belivuka”.


8.

Uf!


9.

“Uf” je nova riječ u Dodikovom vokabularu.


Njome je podvukao uvrede i psovke na račun porodice Novaka Đokovića.


“Mada su, moram ti reći malo ovi Đokovići teški, u pičku materinu”, rekao je Dodik o Đokovićima.


Pa da bi dočarao “težinu Đokovića u pičku materinu”, dodao je jedno duboko “Uf”!


Potom se Dodik nadovezao sa primitivnim i rasističkim uvredama  na račun Đokovića - “Ciganija poprilična, mogu ti reći”!


Ovom rečenicom pokazao je da teško diskriminiše Rome kao narod i s punim pravom Kancelarija za romske inicijative traži javno izvinjenje od njega.

10.

Onda je optužio RTS za “sačekušu”, a njegovi sektaši Srbiju, jer, zaboga, Srbiju je tako in optužiti. Nije to Dodikov prvi napad, a nije ni posljednji na zvanični Beograd.


Ali sada opet slijedi "Uf"!


RTS je, između ostalog, saopštio i da je “signal u cjelini bio propušten i Radio-televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske”.


11.

Uf! Ali baš “Uf”!


12.

Šta još da kažem za video klip za koji se utvrđuje odakle je iscurio, sem da je na njemu Autentični Dodik - osoba spremna uvijek popljuvati sve i svakoga. Posebno Srbiju, praćen kakofoničnim horom sektaša!