субота, 26. август 2023.

Kota Zatvaranje - Strah Režima od nadolazećih događaja koji će ih odnijeti kao stihija


Piše: Slobodan Vasković


Od danas je zvanično kleveta kriminalizovana, može se i u zatvoru završiti. 


I čuju se jauci, kao da nisu već svi u gulagu Milorada Dodika i njegovih kleptokratskoklijentelističkih elita. I to, bezmalo, dvije decenije.


Što se klevete tiče, do danas je Zakon o kleveti služio sudovima iz RS da izdaju “sertifikate o poštenju” kriminalcima i zločincima kojima se Dodik okružio.


I mahom je presuđivano u korist te bagre koja je detaljno, sistematično i vrlo efikasno opljačkala entitet. Uzalud svi dokazi i dokumenti koje bi ste priložili.


Zločinci i kriminalci iz vlasti su te presude koristili da bi pokazali kako su “pošteni”.


Interesantno, malo kome je to smetalo, a suština je da pravosuđe nije radilo svoj posao, već služilo interesima zlikovaca, što je i sada u velikoj mjeri slučaj.


Pravosuđe je u njihovim rukama, a podizanje letvice na kotu - zatvaranje nepodobnih, samo pokazuje ogroman strah Režima od nadolazećih događaja koji će ih odnijeti kao stihija. 


Od Zločinačke organizacije koja još uvijek vlada sa RS, na čelu sa Miloradom Dodikom, Zlostavljačem cijele BiH, sa akcentom na Srbe, nije se ništa drugo moglo ni očekivati.


Sad će on i njegova “sirotinjska” porodica odlučivati koga će iza brave, a koga ne, dok će veliki narkodileri, smješteni u vrhu MUP-a RS, izdavati naloge za privođenje.


Naći će se već poneki ucijenjeni tužilac da sve to pretoči u “optužnicu”, kao i sudija da optužnicu opečati.


Što se mene lično tiče, odsad, kad god Dodik i bilo ko iz njegove kriminalne kamarile završi sa bilo kojim javnim istupom, mogu da se tekstom pomenutog zakona obrišu oko usta. Vrlo detaljno.