понедељак, 7. август 2023.

Dragan Stanković, sin Dodikovog kuma i monstruoznog tajkuna Bude Stankovića, posjedovao Skaj aplikaciju i učestvovao u trgovini narkoticima


Piše: Slobodan Vasković


Dragan Stanković, sin tajkuna Budimira Stankovića i direktor RUGIP-a, posjedovao je Skaj aplikaciju i učestvovao u trgovini narkoticima.


Dalje ne mogu otkrivati ništa, zbog interesa istrage, ali je činjenica da je preveliki broj osoba iz vrha diktatorskog Dodikovog Režima, duboko u trgovini narkoticima.


Stanković je stavljen na Crnu Listu SAD-a, zajedno sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom i Edinom Gačaninom, šefom kartela “Tito i Dino”, 15.03.2023. godine.


Sva trojica su se na listi našli “zbog kriminalnih djela”, s tim da se Stanković na listi našao zbog nepoštivanja odluka Ustavnog suda BiH u vezi sa državnom imovinom i zbog bliskosti sa Miloradom Dodikom.


Budo Stanković je bezobzirni tajkun spreman na sve, čak i najgore stvari, tako da nije nikakvo iznenađenje što se njegov sin našao među trgovcima narkoticima. I to na veliko.


Dodik i Stanković su kumovi, a zajedno su završili mesarski zanat. I danas im taj posao “ide od ruke”, ali ne u mesari, već satiranju sopstvenog naroda.


RUGIP je privatno vlasništvo Bude Stankovića kojem je Dodik poklonio tu instituciju RS. Šta da vm kažem, Dodik je baš "široke ruke"!


Kada će Tužilaštvo BiH uhapsiti Dragana Stankovića nije mi poznato; Nepoznato mi je da li ta institucija uopšte radi.


Uskoro ćemo I to saznati, jer se početkom ove sedmice očekuje podizanje optužnice protiv Milorada Dodika, zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika za BiH.


Inače, "formiranje optužnice protiv Dodika" već predugo traje.