уторак, 15. август 2023.

Narkoministar bezbjednosti u ozbiljnim problemima: Nešić morao prepustiti plac u Bijeljini Aci Makedoncu


Piše: Slobodan Vasković


Nenad Narko Nešić, ministar bezbjednosti BiH, našao se u velikim problemima, jer nije ispunio očekivanja teških kriminalaca iz Istočnog Sarajeva.


Nešić im je, nakon pobune koju su izazvali preko svojih piona u Sekti Milorada Dodika, obećao obrisati dosjee i skloniti sve njihove Skaj aplikacije, što on nikako nije mogao učiniti.


Sjetićete se da se 23. januara ove godine desila “pobuna” sektaša iz Istočnog Sarajeva koji su tražili da u Savjet ministara ne bude imenovan Nešić.


"Smatramo da neki ljudi nemaju ni znanja, ni vještine ni kompetencije kao što je gospodin Nenad Nešić da obavlja poziciju za koju je predložen. Stotinu je razloga zašto ne treba podržati Nenada Nešića na to mjesto", rekao je tada  Miroslav Vujičić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH. 



Niko od osoba sa fotografije na taj pres nije izišao svojom voljom, već su natjerani od Šefova Podzemlja kojima su veće sluge, nego i Miloradu Dodiku.


Dodik je pregovarao, kako sam već objavio, sa Šefovima i Nešić je, nakon obećanja da će im vjerno služiti, postavljen na posiciju ministra bezbjednosti.


Sada je u velikom problemu, jer ne može učiniti ništa kako bi ispuno data obećanja. Upravo zato je prenervozan pa prijeti nekadašnjim pripadnicima DNS-a da će im likvidirati cijele porodice; Bilo bi prijeko potrebno što hitnije istražiti sve prijetnje, ali i narkonedjela Nenada i Predraga Nešića i obojicu smjestiti iza rešetaka.


Kažnjavanje NarkoNešića već je počelo: Aleksandar Mičić, dvostruki ubica u pokušaju, veliki perač narkonovca i narkodiler, oduzeo je Nešiću plac u Bijeljini na kojem je ministar kriminalac namjeravao da gradi zgradu.


Naravno, Mičić se slobodno kreće Istočnim Sarajevom, nikom ne pada na um da ga procesuira zbog pokušaja likvidacije, a on, kako bi pokazao moć, vozi ferarija od pola miliona KM.


Mičić je jedan od Dodikovih “investitora”, kako stvari stoje, investiraće sada u izgradnju stambeno-poslovnog objekta na zemljištu koje je oduzeo Nešiću.

 

Pisao sam već o tom slučaju, pa da podsjetim na tekst, objavljen 13.04. o.g., pod naslovom “NarkoNešić gradi u Bijeljini; Početne radove plaća Popić koji mu je pokušao ukrasti 200.000 KM, crnih para; Popić, krajem prošle godine, htio likvidirati Brdara, optužujući ga da je Nešiću ukrao 100.000 KM”

piše: Slobodan Vasković

Nenad Nešić, narkodiler, veliki perač narkonovca i ministar bezbjednosti BiH, gradi novu zgradu u Bijeljini.

Plac u ulici Sime Milutinovića Sarajlije, u neposrednoj blizini kanala dašnica, već je pripemljen za gradnju.


Nešić ne gradi pod svojim imenom, već skriven iza Save Popića, Regionalnog šefa nepostojećeg DNS-a.


Interesantna je priča oko nesuđenog ubice Popića. 


Popić je Nešiću “zatajio” cca 200.000 KM tokom kampanje, ali ga je Nešić “raksrinkao”, pa sada Popić mora taj novac koji potiče od narkotika, (a od čega bi drugo), da uloži u izgradnju zgrade.


Završne radove uradiće Nešić.


Popić je vrlo interesantan, jer je prijetio narodmnom poslaniku Draganu Gruboru da će ga likvidirati zbog duga od 100.000 KM, o čemu sam detaljno pisao. 


Popić je uhvaćen u pohodu na Grubora, koji je iz DNS-a prešao u stranku Darka Banjca, ali je sve zataškano.


Da li je Nešić htio dva puta da “likvidira” Popića ostalo je nepoznato, ali ga je prisilio da mu crne pare vrati kroz stanogradnju.