среда, 2. август 2023.

“Misteriozno” hapšenje Saše Kresojevića sa 1,1 kilogram kokaina i još "misterioznije" ćutanje policije 24 časa o tome

Piše: Slobodan Vasković


Biće interesantno saznati zbog čega je MUP RS čitav dan ćutao o hapšenju Saše Kresojevića, koji je priveden 01.08. u PU Banjaluka?


Tek 02.08., nakon 24-časovnog zadržavanja u policiji, javnost je obaviještena o hapšenju S.K. (Saša Kresojević), ali bez detalja.



Prrema mojim informacijama, uhapšen je u Banjaluci, a policija je odmah znala gdje se nalazi “štek” sa 1,1 kilogram kokaina.


Ako se bolje pogledaju slike na zaplijenjenom "Audiju” koji pripada, kako se tvrdi, Kresojeviću, može se sa velikom sigurnošću tvrditi da je registrovan u Beogradu.



Cijela priča je još “misterioznija”, jer je 02.08. o.g., u Laktašima uhapšen Tomislav Martić iz Zagreba kod kojeg je pronađeno dva paketa kokaina, ukupne težine od pola kilograma.


Njegovo ime nije se uopšte tajilo; Martić je odmah predan u nadležnost Tužilaštva BiH, dok je Kresojević predan Okružnom Tužilaštvu Banjaluka.



Najinteresantnije će biti istražiti za koga zaista radi uhapšeni Kresojević i da li je “namješten”, budući da se tvrdi da je sa njim u autu, kada ga je policija presrela u Banjaluci, bilo još jedno lice. Ako je bilo, gdje je nestalo?


Posebno pitanje je zbog čega nisu praćeni kako bi se otkrili oni kojima je kokain bio namijenjen i za koje su narkotike vozili i Kresojević i Martić?!