петак, 11. август 2023.

Vrijeme Nepovratnih Odlazaka Najgladnijih Očiju


Piše: Slobodan Vasković


Hor Narikača je poveliki.  Ali ni blizu Najvećeg Hora na Svijetu koji je bio sastavljen od 8.049 glasova.


Nikako dovoljan, da bi bilo koga ubijedio da narod, Srbi, stoji iza Milorada Dodika, optuženog za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH; Poznatijeg kao Kleptokrata, Uzurpator, Diktator, Šef zločinačke organizacije koja je nemilosrdno opljačkala i pljačka sopstveni narod i tako ga dovela na ivicu biološkog opstanka.


A sad bi, navodno Veliki Baja, da se, kao mala baja, sakrije iza tog istog naroda kojeg je trećinu raselio, ostale osirimašio, potlačio, pretvorio u robove skorojevićke “elite” čije oči je nemoguće nahraniti, šta god i koliko god da otmu.


Dodika brane oni koji su pripadnici njegovih kriminalno-klijentelističkih mreža.


A ti i takvi su apsolutna manjina.


Zato toliko i urlaju, ne bi li se učinilo da ih je više. A tek je podignuta optužnica protiv Dodika. 


Bice i potvrđena


Dodik će, ako ne pobjegne ,morati pred Sud BiH da se izjasni da li je kriv ili ne. I da stoji, dok se izjašnjava. I dok odgovara. I dok ga ispituju.


Ako ne pobjege, što je najrealnije, pa se pojavi pred Sudom znamo šta će reći; Pa kad je on iskren bio?!


Da, biće presuđen; Djelo je čisto “kao suza”!


Da ukratko sublimiramo činjenice:

Prvo je surovi Režim gotovo dvije decenije ubjeđivao narod da je Dodik nedodirljiv i da ga nikad neće optužiti, ma šta učinio. Umalo Narod nije ubijedio. Ali, umalo nije ni blizu ubijedio, iako se čini tako blizu.


Sada, kada se to pokazalo netačnim, nastaviće sa daljim lažima - ubjeđivanjem da ga neće presuditi i da je to optužnica protiv Srba, da je bezveze…


Istovremeno će ka EU pokušati slati poruke (ne i SAD-u, jer za njega “nisu dostupni”), da je Narod iza njega, da će “čuda” počiniti, iako niti šta može niti bi ga ko pratio, sem, možda, onih ogrezlih u zločinima. Ali ti će prvo pokušati da istrguju sa njime; To njegovo najbliže okruženje. Tako tipično.


Naravno, Lagaće!!!


Narod je protiv njega i pokazao je da želi da Dodik ode još 02.10. 2022. na izborima.


Narodnu volju je Dodik, bezočnom i beskrupuloznom krađom izbora, zgazio. 


Od tada, situacija se dodatno po Dodika pogoršala.


Šta god učinio, gubi.


Sva ova složena igra može potrajati još neko vrijeme, ali ne predugo. Dodik je otpočeo Krizu, ogromnu, i pogubio sve njene konce iz ruku. A on nije bezazlen igrač. Međutim, precijenio se.


Narikače urlaju. Kakva kakofonija. 


I Koliki Strah!


Došlo je vrijeme odlazaka. I vrijeme zatvaranja najvećih Unutrašnjih Neprijatelja, kako god da se formalno zovu; Jer, zovu se, suštinski, isto, budući da oni nemaju ni vjeru ni naciju, samo Gladne Oči. Najgladnije, kojima gutaju sopstvene narode.


Odlaze Nepovratno; Treba i dalje biti strpljiv.


Strpljenje vlada, a ne Oči Najgladnije!!!