четвртак, 31. август 2023.

Spomenka Na Vodi: Špediterka, Poslanica, Menadžerka, a sasvim sigurno i direktorica HE “Dabar” u izgradnji


Piše: Slobodan Vasković


Spomenka Stevanović, zamjenica predsjednika DEMOS-a, stranke Nedeljka Čubrilovića koja je sastavni dio autokratskog režima Milorada Dodika, ne može bez vode - bilo da je u pitanju rijeka Drina ili, pak, vode HE “Dabar” u izgradnji.


Tako je, iznad svega sposobna, Spomenka, koju sam poodavno nazvao Spomenka Na Vodi, jer posjeduje špeditersku firmu “Feršped” d.o.o. u Zvorniku, na rijeci Drini, predviđena da bude i direktorica na vodi.





Spomenki je Dodik u amanet dao HE “Dabar” u izgradnji gdje bi trebala da ostvari ulogu direktorice na vodi.



Međutim, moji izvori tvrde da je Spomenka Na Vodi vrlo oprezno pristupila ovom novom “vodenom” poslu, pa je prvo potpisala menadžerski ugovor, tokom čijeg trajanja bi trebalo da spozna da li je osposobljena da vodi HE “Dabar” u izgradnji.


“Spoznavanje” će biti jako dobro plaćeno.


Nakon isteka menadžerskog ugovora, Spomenka bi, po dogovoru, trebalo da postane direktorica; Ili, ako bude smatrala da nije sposobna, onda da dobije neku drugu poziciju.



Teško da će se to desiti, jer se Spomenka Stevanović pokazala vrlo sposobnom za sve vrste poslova i “poslova”, posebno onih u kojima je voda u centru “poslovanja”. Svoj maksimum je doživjela indirektnim gazdovanjem sa JU “Vode Srpske”, kada je odradila masu milionskih “poslova”!