уторак, 8. август 2023.

Zenica Blues

Ramo Isak i inspektor-pucač Emir Škaljo

Piše: Slobodan Vasković


1.

Emir Škaljo, inspektor u Graničnoj policiji, bio je baš popularan - Nisu ga tek tako štitili Zoran Galić, bivši direktor Granične policije BiH, sadašnji zamjenik direktora SIPA, te predsjednik Disciplinske komisije GP BiH Svevlad Hofman i Vladimir Popović, šef Unutrašnje kontrole GP BiH.


Na naslovnoj fotografiji fotografiji Škaljo se baš udobno smjestio uz aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramu Isaka.


Škaljo je trenutno u pritvoru, jer je 21.07. o.g. pucao u njemu potpuno nepoznate osobe.


“Tukao me pištoljem u glavu. Kada sam, krvavog lica, uspio da se otmem i kada sam mu pobjegao u ovu ulicu, pucao je za mnom. Pokušao me ubiti, ne znam da sam čovjeka ikada ranije vidio”, ispričao je za “Avaz” Muamer Kadić s Ilidže, jedna od Škaljinih žrtava.


Škaljo je i ranije činio zlodjela - tukao je danima maloljetnicu, držao je u zarobljeništvu, gasio joj cigarete po licu, ali ga u Graničnoj policiji, gdje je i tada bio zaposlen, niko nije kaznio.


Škaljo i Galić

Galić ga je spasio.


I nije za to odgovarao; Kao ni Popović i Hofman koji su ga spasili desetine puta, jer je za njih radio najprljavije poslove.


galić i narkodiler Stojnić

Galić, Hofman i Popović direktno su naslonjeni na narkodilera i makroa Denisa Stojnića.


Pitam se kada će Tužilaštvo BiH pokrenuti istragu i raskrinkati uzroke snažne veze visokih policijskih funkcionera GP-a, odnosno SIPA sa narkodilerom Stojnićem?!


Mogao bi to učiniti i Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH. Da mu Škaljo ne služi samo za slikanje, već i konkretnije stvari. Ili je i njemu već služio? 


2.

Pitam se da li Nenad Nešić zna ko je “Blizanac”


3.

Strpiću se da Nešić odgovori, ali pitanje i za Tužilaštvo BiH: Ko je od inspektora uzimao novac od Dragana Gajića, narkodilera i kriminalca, koji je uhapšen 17.05.2023. godine?


Novac su mu uzimali dok je bio u pritvoru.


Pisao sam već o Gajiću, jer je jedan od glavnih aktera akcije “Storidž”. U tekstu “Za Glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića, zaštitnika NarkoGenerala Kostreševića: Slučajno u bazi podataka nađoh informacije kako je Kostrešević opljačkao skank od crnogorskog kartela, pa ako su nestale iz baze podataka Tužilaštva da možete popuniti” imate sve podatke; vrlo detaljno.


O akciji “Storidž” ću uskoro iznijeti nove detalje: Biće zaista šokantni po mnoge. (nastaviće se)