недеља, 6. август 2023.

Jabuke, šljive, nasilje i reš prepečeni video klip: Dodikovima pare za uništeno voće; Nasilnik Stanivuković i raspjevani video klip iz “Agapea”


Piše: Slobodan Vasković


Polovinom jula objavio sm da je od posljedica snažnog nevremena teško stradao voćnjak Nezajažljive porodice Dodik u Gornjim Podrgradcima (Gradiška).


Tu imaju 80 hetara pod jabukom, a njima gospodari firma “Fruit ecco” Igora Dodika, sina Diktatora Milorada Dodika, koji je gramziviji čak i od oca.


Tada nisam naveo da je stradao i voćnjak Dodikovg brat Gorana koji ima firmu “Agrodestil”. 


Riječ je o 120 hektara pod šljivom.


Naravno, Dodik, mentalna sirotinja i pljačkaš gori od ijednog dosad viđenog na Blakanu, odmah je domislio kako da nadoknadi “jabuke i šljive”.


Sve će to, uobičajeno, narod platiti i to preko Agencije za agrarna plaćanja koja će isplatiti štetu u visini od 1.000 KM po hektaru.


Tako će Dodik&Dodik&Dodik dobiti ukupno 200.000 KM za šljive i jabuke, a da bi se “pokrili” dobiće ponešto i ostali voćari.


Prije svih, tu je Nikola Vukelić, tetak Draška Stanivukovića, koji ima 350 hektara pod voćem, što znači da bi mu trebalo isplatiti 350.000 KM.



Kad smo već kod Malog Zlog Patuljka kojeg Dodik drži u “džepu” video klipovima, koje čuva u arhivi pod imenom "Mazi, Mazi", on ne samo da je njegov poslušnik, već i “imitator” koji fizički napada žene.


Tako je nedavno Jelenu Kos, funkcionerku Gradske uprave, pogodio sveskom i otvoreno joj prijetio da će je prebiti, ali sve je, manje više, zataškano.


Ukoliko Kosova ne bude slušala, Mali Zli patuljak će je sljedeći put gađati knjigom; ima ih napretek koje nije pročitao. Naravno, dobiće snažnu podršku beskičmenjaka Branislava Borenovića. 


Kos je bila dio Stanivukovićvog “Tima za reviziju”, što je potpuno lažno ime, jer je to bio “Tim za reketiranje”, koji se vrlo brzo raspao.


Stanivuković je našao, preko Nebojše Dtinića, mladog nezajažljivog Korisnog idiota, kako da “dogovara” poslove.


Za kraj sam ostavio video klip iz restorana “Agape” koji, takođe, pripada nezajažljivoj porodici Dodik.



Na snimku se vidi kako se odlično provodi Tamara Krunić (desno na snimku), nekadašnja supruga Slaviše Krunića koji je likvidiran 22.04.2019. godine.


Ubrzo nakon toga postala je “bliska prijateljica” Igora Dodika. I ostala. I vidno je zadovoljna, jer je baš raspjevana.


Snimak je nastao prije par dana i svjedoči o tome kako se provodi Dodikova “elita” u vrijeme superćelijskih i drugih oluja.