недеља, 16. јул 2023.

“Voćar Naš”: Dodikov voćnjak stradao pod teškim udarom nevremena i krupnog grada; Zvuči nevjerovatno, ali Dodik ne smije da ispaljuje protivgradne rakete na gradonosne oblake iznad teritorije Hrvatske; Šta li će reći Zoki Njegov?!

Piše: Slobodan Vasković


“Voćar Naš” Milorad Dodik pretrpio je prije par dana veliku materijalnu štetu.


Njegov voćnjak jabuka u Gornjim Podrgradcima, kao i voćnjaci u Cerovljanima, Kijevcima i Turjaku, koji se prostiru na 80 hektara, teško su stradali.


Satrao ih je grad i to na 65 hektara površine. Čak pedeset posto roda jabuke palo je na zemlju, a ono što je ostalo na stablima je teško oštećeno.


Sve je trebalo da ode za pravljenje Brlje Njegove.


“Voćar Naš” Dodik nije uspio da odbrani svoje, a ne naše, voćnjake, iako u Podgradcima ima prizemne generatore i automatske lansere protivgradnih raketa.


Razlog neuspjeha da odbrani voćnjake je što je gradonosni oblak došao iz Hrvatske, a protivgradna zaštita RS ne smije dejstvovati preko granice sa Hrvatskom. 


Kada su oblaci prešli u RS, bilo je već prekasno, iako su ispaljene 103 protivgradne rakete.


“Voćar Naš” bio je baš bijesan - okomio se na pripadnike protivgradne zaštite, ali uzalud.


Zapanjujuće je da nije postigao dogovor sa Svojom Cvjećkom Zoranom Milanovićem, predsjednikom Hrvatske, da smije dejstvovati protivgradnim raketama ukoliko mu zaprijete gradonosni oblaci koji dolaze iz te države.


Voćnjaci su u vlasništvu Dodikove “skromne” porodične firme “Fruit eco”, koja je samo jedna u predugom nizu “skromnih firmi” koje posjeduje za svaku vrstu posla “Programer Naš”!