петак, 7. јул 2023.

Dokument/Rješenje o izvršenju kojim se "Akvana" otima Banjaluci i prelazi u vlasništvo "Novotex-a"; Glavni akteri milionske pljačke Draško Stanivuković, presuđeni kriminalac-advokat Stojan Vukajlović, odbornici SNSD BL ...

piše: Slobodan Vasković

Objavljujem Rješenje o izvršenju koji je donio Okružni privredni sud Banjaluka, a kojim se nalaže da se zemljište na kojem se nalazi "Akvana", gradsko preduzeće, zaplijeni i uknjiži na firmu "Novotex", čiji je vlasnik Novak Milaković. 



Sud je donio Rješenje 29.06.o.g., a rok za prigovor je osam dana od dana prijema Rješenje, "ali prigovor ne zaustavlja tok izvršnog postupka".


Skupocjeno zemljište, koje vrijedi preko 20 miliona KM u neposrednoj blizini centra Banjaluke, "Novotex" je dobio za svega 800.695,34 KM, plus zatezne kamate u iznosu od 217.255 KM.



Ključni saradnici u otimanju ovog zemljišta su Draško Stanivuković, Mali Zli Patuljak, koji je pod punom kontrolom Milorada Dodika i odbornici SNSD-a u Gradskoj skupštini.

Naravno, sve te ljudske kriminalne rupe našle su sebi zakrpu, a to je presuđeni kriminalac Stojan Vukajlović, koji je Milakovićev advokat.



Vukajlovića sam ranije raskrinkao da je pokušao opljačkati Grad za 256.000 KM, zbog čega je i presuđen na šest mjeseci zatvora, kao i sudija Nebojša Pejović, koji je bio saučesnik u tom nedjelu i presuđen je na godinu dana zatvora. 

Tokom izborne kampanje za gradonačelnika Banjaluke, Stanivuković je iznosio najteže optužbe na račun Vukajlovića, tadašnjeg odbornika SNSD-a; Međutim, nakon što je Stanivuković, kao kandidat opozicije, pobijedio na izborima, vrlo brzo se dogovorio i sa kriminalcem Vukajlovićem.