понедељак, 31. јул 2023.

NarkoBos Mevludin Kadić podlegao povredama zadobijenim kada je u Bijelom Polju pregažen automobilom na pješačkom prelazu; Riječ je o likvidaciji, nikako saobraćajnoj nesreći; Kadićevi sinovi su dio Šmrkove Narkoorganizacije

Ilustracija


Piše: Slobodan Vasković


Mevludin Mele Kadić preminuo je 29.07.o.g., od posljedica gaženja automobilom.



Kadić je teško povrijeđen 08.07.o.g. kada ga je na pješačkom prelazu automobilom pregazio Almin Ljušković.



Objavio sam već da, prema mojim informacijama, nije riječ ni o kakvom saobraćajnom udesu, već pokušaju likvidacije Kadića.


Njegova smrt pokazala je da je pokušaj likvidacije postao likvidacija.


Kadić nije toliko poznat bosanskohercegovačkoj javnosti koliko njegovi sinovi  Admir i Dino Kadić, pripadnici narkoklana Admira Arnautovića Šmrka.


I Mevludn Kadić bio je veliki narkodiler kojem je zbog trgovine narkoticima, zabranjen ulazak u BiH, još 2011. godine.


To ga nije spriječilo da se i dalje bavi narkoposlovima, a bio je blizak, kako moji izvori navode, Kavačkom klanu.


On, njegovi sinovi i Šmrk imaju imovinu u Sarajevu vrijednu cca 35 miliona KM, a da svi zajedno nemaju dana radnog staža. 

Pisao sam o toj imovini u tekstu “Uhapšeni NarkoDiler Admir Kadić, njegov brat Dino i Šmrk, NarkoDiler sa značkom OSA, posjeduju u Sarajevu nekretnine vrijedne 35 miliona KM, a da svi zajedno nemaju dana radnog staža” (29.10.2022.).


I nije to jedina imovina Kadića i Šmrka u Sarajevu i BiH. Riječ je samo o dijelu imovine, čija vrijednost je vrtoglava. 


Ljušković je, nakon gaženja Kadića, pobjegao, ali je uhapšen. U pritvoru je.


Šta god ko mislio, uopšte ne sumnjam da je Mevludin Kadić ubijen. Treba to i dokazati; Posebno je potrebno naći naručioce, a oni su u sarajevskom podzemlju, koje je čvrsto uvezano sa crnogorskim.


I da ne bude nikakve nedoumice - niko u tom narkomiljeu ne gleda na vjeru i naciju; Svi koji rade narkotike u istom su kolu; Uvijek spremni na likvidacije.