уторак, 25. јул 2023.

U vrijeme zakazanih Superćelijskih oluja: Falični Promjenjljivi jednoćelijski organizmi prodaju maglu preostalim jednoćelijskim organizmima kojima vladaju


Piše: Slobodan Vasković


1.

Izjave nakon sastanka Nermina Nikšića ("Trojka")”, Dragana Čovića i Milorada Dodika pomnožene sa riječima Borjane Krišto su placebo, nikako prestanak “velike galame”, kako je to rekao lider SNSD-a.


2.

Nismo čuli da je najavio ukidanje Zakona o zabrani objavljivanja odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku RS, kao ni ukidanje Zakona o zabrani sprovođenja odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji RS.


3.

Dodik je izjavio da će “možda i pokrenuti procedure za popunu određenih struktura iz samog Ustavnog suda, kao i drugih institucija koje se tiču pravosuđa. Sve je to danas dogovoreno. Ovo što sam rekao stojim iza toga i spreman sam raditi na tome”!


Njegova izjava, praktično, ne znači ništa, sem možda bude, a možda i ne bude. Tipični Dodik - stoji iza ničega!


4.

I da zaista imenuje sudije Ustavnog suda BiH iz RS i dalje je na snazi Zakon o zabrani sprovođenja odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji RS.


5.

Slična stvar je i sa najavama donošenja niza Zakona koje zahtijeva Evropska Unija, tako da djeluje da “pregovarači” građane koji još uvijek nisu umakli zauvijek iz BiH (egzodus i dalje traje) tretiraju kao “jednoćelijske organizme” koji baš ništa ne razumiju. I to u vrijeme “superćelijskih oluja”. Kakva drskost, osionost i bezobrazluk navodno odgovornih "lidera".


6.

Toliko su “ubijeđeni” u vlastite “dogovore” da su sebi ostavili rok do 22.08. da se još jedmom sretnu i dodatno usaglase ono što su navodno usaglasili. A nisu usaglasili baš ništa, o čemu svjedoči izjava Borjane Krišto.


“Čim se svi zakoni usaglase, a sad su dobrim dijelom usaglašeni, uputit će se u parlamentarnu proceduru", rekla je Krišto.


7.

“Dobrim dijelom usaglašeni” daleko je od “usaglašeni”, uprkos bombastičnim naslovima o “usaglašenosti”.


8.

Na sve to Nermin Nikšić je “filosofski” konstatovao da će prije te sjednice (parlamenta BiH, 22.08.) imati još jedan sastanak “kako bi utvrdili još jednom sve što su dogovorili, kako bi to imalo prohodnost”.


“Učinit ćemo sve, to smo jedni drugima obećali i zbog toga ćemo prije te sjednice imati još jedan sastanak na kojem ćemo to probati da još jednom utvrdimo. To bi bila poruka i Evropskoj uniji da smo spremni raditi na ispunjavanju 14 prioriteta za članstvo u EU”, rekao je Nikšić, koji je toliko neubjedljiv i preblijed, da mu je, prije presa, trebalo dati bar tri infuzije.  


9.

"Hvala Vam na interesu za ono što mi radimo. Mislim da je većina onoga što smo mi danas zaključili već kazano, ali evo ja se nadam da ćemo mi 22. avgusta imati upotpunjeno Vijeće ministara BiH i da ćemo imati bar usvojena tri, četiri zakona o kojima govorimo", naveo je Čović.


Čim se Čović nada ili je optimista, odmah nije dobro; Štaviše ni blizu kako bi trebalo da bude. 


Već je, nakon sastanka, od prvobitno, na presu, najavljenih pet usvojenih zakona,  spustio na tri ili četiri. Koji su, kako reče Krišto, "sad dobrim dijelom usaglašeni", što ne znači ništa.  


10.

Ne vrijedi opservirati dalje; Falične Ćelije promjenjljivog oblika koje vode BiH nastavljaju da ubjeđuju sami sebe kako im jednoćelijski organizmi vjeruju i to u vrijeme superćelijskih oluja.


11.

Kupili su nešto vremena, sve ostalo je prodaja magle. U vrijeme zakazanih superćelijskih oluja!


Crveno upozorenje u BiH se ne gasi!