уторак, 18. јул 2023.

Bodljavina SOSonje i Strikonje

Piše: Slobodan Vasković


Treba objektivno sagledati šta se desilo između Nenada “SOS” Stevandića i Petka Pumpadžije Rankića u kabinetu predsjednika sravnjenog parlamenta.


Desila se Korida. Preciznije, došlo je do Bodljavine "SOS"-ovca i Pumpadžije.


Glavama su se sučelili i tako “poboli” - vrh čela o vrh čela. Prisutni su podvriskivali od adrenalina, ali i pazili da ih koji od bakova ne zakači papkom.


Prava je šteta što nemaju rogove, ali ih možemo zanemariti, budući da je ovaj par režimskih bakova već poodavno kao “rogovi u vreći”.


Prilikom bodljavine i “nosanja” po kabinetu, Stevandić je prijetio Rankiću, u skladu sa svojim “SOS”-ovskim “iskustvima” iz ratnog perioda za koja još uvijek nije odgovarao, ali hoće.


Razlog za bodljavinu bilo je kašnjenje Rankića na neki nebitan sastanak, što Stevandić nije mogao da otrpi, a što je u skladu sa njihovom mržnjom koja potiče od vremena opoziva, sada već nerkadašnjeg načelnika Bratunca Srđana Rankića, kojem je Pumpadžija strikan.


Rankić jeste pozvao policiju, sveprisutnu na iskopinama parlamenta (čuvaju ta arheološka otkrića), ali su oni odmahnuli rukom.


Nakon toga je Rankić, zaobadan, otišao u Policijsku upravu Banjaluka, dok se Stevandić obadao po arheološkim iskopinama.


Sve je završilo kod teško korumpiranog tužioca Siniše Vranješa, koji je proglasio rezultat neriješenim, što uopšte ne čudi, jer ima toliko “putera” na glavi da bi trebalo bagerom da ga skida. Ne znam da li ima i perut, ali to je manje bitno.


Ne znam gdje se održava sljedeća Korida, ali bih preporučio organizatoru da pozove Stevandića i Rankića da se “pobodu” na polju ravnome, što bi bila prava atrakcija.


Stevandić bi mogao imati borilačko ime - Sosonja, a Rankić - Strikonja!