недеља, 23. јул 2023.

Građani Starog Grada imaju jedinstvenu priliku da presude NarkoBegu Hadžibajriću, kao i Šmrku i ostalim kriminalcima, i prije Suda, tako što će ga opozvati sa pozicije načelnika

Piše: Slobodan Vasković


Danas građani sarajevske opštine Stari Grad imaju jedinstvenu priliku da javno presude NarkoBegu Ibrahimu Hadžibajriću za pranje desetina miliona maraka od prodaje narkotika, tako što će ga opozvati sa funkcije načelnika opštine Stari Grad.


NarkoBeg već duže od deceniju vlada uz pomoć organizovanih narko grupa, nemilosrdnih bandi, reketaša…


Svi oni danas će učiniti sve da, pozemnim kanalima, izdejstvuju da opoziv ne uspije.


Među njima je cijela organizacija Admira Arnautovića Šmrka, glavnog saradnika Narkobega, koji jeste u kućnom pritvoru, ali ga to uopšte ne sprečava da radi prljave poslove i dalje.


Narkobeg je, bez truna empatije, brojne porodice ostavio na ulici, otimajući im radnje koje je davao Šmrkovim narkosaradnicima kako bi se preko njih prao novac.



I sve to maksimalno naplatio; Za neke radnje, koje je narkomafiji predao za poslove pranja novca, uzimao je po 200.000 KM; Nakon toga nastavio bi da uzima svoj dio od opranih para.


Građani “Starog Grada”, ukoliko opozovu NarkoBega, opozvali su i Šmrka i brojne druge koji su im uništavali živote, trovali djecu, progonili ih i, po potrebi, brutalno prebijali.


NarkoBeg će, bez obzira na ishod glasanja o opozivu, iza rešetaka provestio decenije, jer će se i on i njegov sin Seid (kodno ime na Skaju “Rajvosa”) naći u optužnici zajedno sa Šmrkom i njegovim narkobanditima.


To je samo jedna od optužnica koja ga čeka: Kad se potpuno otvori šta je sve i sa kim radio, bez dileme će se naći u optužnici i sa Bojom Gašanovićem, načelnikom opštine Istočni Stari Grad.

NarkoBeg i AlkosBojo su najbolji prijatelji; Prokockali su zajedno milione. Pa ih ponovo “stekli” pljačkajući građane.


Kakva je to jadna bratija i kakvi su to neljudi svjedoči i bizaran podatak da je Boji bilo malo što je nezakonito prodao hektare zeljišta na kojima je zgrnuo ogroman novac, već je oteo od ambulante, džipa “Tojota”, pa ga vozi kao da je njegovo.