четвртак, 8. септембар 2022.

Nešić i Šmrk, narkodiler sa značkom OSA, zajedno u kokainskim i poslovima sa marihuanom; Nešić, preko Stefana Kreštalice, uvozi kokain i marihuanu iz Crne Gore, a dio prodaje Šmrku


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nenad Nešić i dalje  kokain i marihuanu i prodaje ih na teritoriji BiH.


2.

Nešić, narkodiler i jedan od najvećih perača narkonovca, orijentisan je, trenutno, na Crnu Goru, odakle povlači kokain i marihuanu.


3.

Nešić daje novac, a kokain i marihuanu uz pomoć svojih dugogodišnjih podzemnih veza, za njega uvozi Stefan Kreštalica, koji je već veoma dugo u narko poslovima.



4.

Stefan Kreštalica je zamjenik direktora firme “SKS” d.o.o. Istočno Sarajevo preko koje Nešić pere novac; “SKS” su Nešić i Kreštalica i osnovali da bi preko te firme prali novac od narkotika.



5.

Kreštalica je i kandidat raspadnutog DNS-a, Nešićeve narkostranke, na predstojećim izborima i to za parlament BiH - njegovo ime je upisano narednom mjestu broj 9.


6.

O firmi “SKS” sam već pisao, preko nje Nešić pere novac, ali sam je sada dodatno istražio, kao i druge poslove ovog beskrupuloznog narkodilera.


Stefan Kreštalica (lijevo) i Miroslav Lazarević (desno, ubijen 16.10.2016.)

7.

Stefan Kreštalica, sa kojim sada radi narkoposlove Nešić, odavno je u narko vodama, a crnogorke veze su mu ostale iz vremena kada je marihuanu “radio” zajedno sa Miroslavom Lazarevićem sa Pala koji je likvidiran u 16. oktobra 2016. godine. 


8.

Lazarevića je likvidirao Saša Vidović, tadašnji vođa Bijeljinskog narkoganga, povezan sa Škaljarcima.


Vidovićev vozač u to vrijeme bio je Zlatan Ćuk, sada veliki dobavljač narkotika Kavačkog klana u RS, o čemu sam detaljno pisao. 


Zlatan Ćuk

9.

Vidović se ubio u zatvoru u Foči 12.10.2020. godine, gdje se nalazio na odsluženju kazne od 19 godina zbog likvidacije Lazarevića.


10.

Nešić dio kokaina i marihuane koje, preko Kreštalice uveze iz Crne Gore, prodaje Admiru Arnautoviću Šmrku, narkodileru sa značkom OSA BiH, koji uživa punu zaštitu Osmana Mehmedagića Osmice.


11.

Nešić je sa Šmrkom već nekoliko mjeseci u kokainskim poslovima, a o tome kako peru novac i skrivaju kokainske finansijske transakcije u jednom od narednih tekstova. (nastaviće se)