субота, 20. април 2019.

Lukačeva Hunta nastavlja da podriva Pravo na Život



piše: Slobodan Vasković

1.
Hunta Dragana Lukača nije odobrila grupi “Pravda za Davida” održavanje mirnog skupa na Trgu Krajine, 21.04.2019. godine - na godišnjicu prvog velikog skupa na kojem se zahtijevala Istina o Ubicama Davida Dragičevića i Pravda za njih.

2.
Nije bilo ni očekivano da Lukačeva Hunta odobri taj skup, zato što je njen osnovni cilj, u slučaju Teškog Ubistva Davida Dragičevića, da zaštiti Naručioce Ubistva, ubice i njihove pomagače, od kojih su pojedini pripadnici policije.

3.
Zabranom skupa, po ko zna koji put se potvrdilo da Lukač i Hunta sve one koji traže Istinu i Pravdu, ne samo u ovom, već i drugim slučajevima, drže izvan zakona i postupaju prema njima kao prema osobama bez ikakvih građanskih prava.

4. 

5.
Upravo zbog stvaranja takvog ambijenta i doneseno je niz drakonskih zakona, koji su pravljeni kako bi se ozakonilo nezakonje i teror Hunte i onih koje štite nad ostalim građanima. Posebno onim koji imaju sopstveni stav, ali jezive represije neće biti pošteđen niko.

Preciznije, već je nije pošteđen, jer ona traje - ali njene žrtve mahom ćute.

6.
Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije, te ured Visokog predstavnika U BiH uputile su, 11.04.o.g., zajedničku izjavu o nacrtima tih zakona u Republici Srpskoj.

“Politički lideri u Bosni i Hercegovini trebaju provesti reforme koje zemlju približavaju demokratskim normama i evropskim standardima.
Umjesto toga, ambasade Sjedinjene Američke Države, Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije i Ured visokog predstavnika u BiH, nedavne incijative i retoriku u Republici Srpskoj vide kao udaljavanje od tih standarda, uprkos vladinoj javno proklamovanoj privrženosti procesu evropskih integracija. Sloboda izražavanja, mirno okupljanje i sloboda medija temeljni su elementi zdrave, funkcionalne demokratije i ključni su za odgovornost koju treba da snose vlasti i lideri. Opozicioni glasovi, organizacije građanskog društva, medije i mirne proteste poput onih koje je organizovao pokret Pravda za Davida ne bi trebalo smatrati sigurnosnom prijetnjom. Izmjene zakona kojima se ovlašćuju institucije vlasti da cenzurišu pojedince, grupe ili medije ili kriminalizuju slobodno obavljanje zvanične funkcije, samo podrivaju demokratiju", navedeno je u zajedničkom saopštenju.

7.
Ništa od rečenog Režim u RS nije prihvatio, iako, navodno, teži ka EU-integracijama, premda bi se moglo konstatovati da im je isključivi cilj  dezintegracije; I to nasilne.

8.
Ništa od rečenog nije usvojila ni Lukačeva Hunta - drakonski zakoni, nivoa Sekuritatee i Štazija, prošli su parlamentarnu proceduru u obliku nacrta i pripreme za slamanje svake drugačije misli i svakog onog ko je izrekne su nastavljene.

9.
Nakon odbijenice za održavanje mirnog skupa, jasno je da Lukač i njegova Hunta i dalje grupu “Pravda za Davida” smatraju bezbjednosnom prijetnjom, iako su stvarna bezbjednosna prijetnja upravo Lukač, kriminalci i ubice kojima se okružio, Hunta i svi oni koji podržavaju poništenje MUP RS i njegovo pretvaranje u ubilačku falangu, kojom rukovodi osoba bez ikakvih skrupula.

10.
Lukač, koji je Sociopata i patološki lažov, ne odustaje od svog plana Progona i Izgona iz BiH/RS svih onih koji se i dalje bore da se sazna Istina o Ubistvu Davida (a zna se poodavno) i da se odgovorni privedu pravdi.

11.
Lukač sam po sebi ne znači ništa; On je poodavno raskrinkan, njegove laži su razotkrivene, ali činjenica da je jedna takva individua na čelu oružane sile je krajnje uznemirujuća, jeziva i, što ne reći, monstruozna, zato što će on, izvan svake razumne sumnje, ponovo upotrijebiti tu silu, kao što je to učinio 25. i 30.12.2018., naređujući da se brutalno prebija, lomi, privodi, progoni goloruki narod.

12.
Istina je i da se Lukač panično plaši grupe “Pravda za Davida”, njihove borbe za Istinu o Ubistvu Davida i Pravdu za one koji su učestvovali u zločinu; Plaši se, jer zna da će i njega stići Pravda, zato što je štitio zločince - zloupotrebom institucije, notornim lažima, naredbama tužiocima i podređenima da se taj slučaj ne smije riješiti, o čemu postoje jasni, čvrsti, nedvosmisleni dokazi.



13.
Lukač, Hunta, Oni koji stoje iza njega, ne podrivaju samo demokratiju, oni podrivaju pravo na život, a to je već situacija koja se neće još dugo nijemo posmatrati, uprkos snazi represije što se primjenjuje nad građanima.

Lukaču (13.04.2019.



piše: Slobodan Vasković

1.
Lukaču, ti si zadnja individua na Planeti koja može govoriti o redu i miru, jer si ti maksimalizovao nered i nemir, progone, prebijanja, prijetnje, izgone, stavljanje van zakona, falsifikovanje dokaza, njihovo podmetanje…; Ti planiraš uvesti nacizakone, ovlašćujući svoje batinaše da privode građane kako im se prohtije; A kada ih privedu čekaju ih tvoji bandići.

2.
Lukaču, to je tvoj novi pokušaj sijanja Straha, njegovog zgušnjavanja, uvećanja specifične težine i ubrzanja; Strahom bi da vladaš, jer sam strahuješ od zla koje si počinio i odgovornosti koja za to zlo slijedi. I kojoj pobjeći nećeš.

3.
Lukaču ti institucionalizovao zaštitu Naručilaca Ubistva i Ubica, stao iza njih, naredio Želimiru Lepiru da Ne Smije riješiti Ubistvo Davida Dragičevića!

Lukaču, ti si ozakonio Ubistvo, a sve one koji su protiv tog užasa, divljaštva, monstruoznosti, jezivosti… stavio van Zakona!

Lukaču, ti si naredio hapšenje Majke Suzane koja u rukama drži sliku svog Ubijenog sina Davida!!!



4.
Lukaču, ti si dokazani Lažov - Lagao si o Ubijenom Davidu - da je koristio LSD, slagao si i sve ostalo što si o njemu, Ubistvu… progovorio - tebi mogu vjerovati samo takvi kao ti - Sociopate, nespremni na liječenje. 

Liječiti se nije sramota; Ali bruka je liječiti se na način na koji ti to činiš - batinajući, lomeći, satirući slobodoumne Ljude, uz pomoć sadista domaćih i onih dovedenih sa strane.

5.
Lukaču, okružio si se Kriminalcima i Ubicama i dok god si ti bilo šta u zemlji zvanoj BiH, njenom dijelu zvanom RS, u toj zemlji neće biti ni reda ni mira, a ni slobode.

6.
Lukaču, slobode će biti kada ti, i oni kojima si se okružio, više ne budete na slobodi; I doći će taj čas, jer predugo bandićevski lomiš, štitiš Ubice i Kriminalce; Sarađuješ sa njima; Progoniš, Prebijaš, Privodiš, Izgoniš… 

7.
Lomiš, Sociopato, čak i zasađene Dvije Dunje, uništavaš živi kamen Davidovog Srca, svjedočanstvo tvojih zločina.

Lomiš, ali slomiti ne možeš; Uništavaš, ali uništiti ne možeš!

Zao jesi, ali si nemoćan pred Dvije Dunje, Davidovim Srcem i svim Ljudima kojima su ta dva simbola u Srcu i Glavi!

8.
Lukaču, tvoji maligni emisari idu na kućna vrata, prijete Ljudima, njihovoj djeci, prate ih, prisluškuju, razbijaju ih, njihovu imovinu…, sve po tvom naređenju, jer ti si bolesni Sadista; Spreman na svako zlo; Zlo koje si činio, činiš i ponovo ćeš činiti. 



9.
Dijapazon Zla, koji emituješ i na koje si spreman, je ogroman! 

10.
Lukaču, ne postoje “nikakve najbolje prakse” u tvom zlom izuzetno ograničenom mentalnom sklopu, već samo prakse koje karakterišu totalitarne, ubilačke Režime, ogrezle u krvi nevinih.

11.
Lukaču, ti si Onaj koji targetira, dok se lažno predstavlja za narodnog ministra, iako isti taj narod ubijaš - na načine svojstvene Štaziju i Sekuritateti; Zajedno sa svim Onim koji su te doveli, onim koji te sada štite i onim koji te podržavaju, jer te se boje!

12.
Lukaču, svi vi prestravljeni ste od budućnosti i onog što vas u njoj čeka, kada sloboda konačno dođe; Upravo zato ti želiš drakonskim nacikonczakonima zalediti mračnu sadašnjost; Toliko mračnu da je RS, pod teretom tvojih “praksi”, postala najmračniji dio Evrope. GETO! LOGOR! Iz kojeg kulja isključivo Otrovna Tama!

13. 
Lukaču, ti si mjera zla - njena Maksimalna, beskonačna, vrijednost, samim tim maksimalna beskonačna bezvrijednost.

14.
Lukač: Za novi Zakon o redu i miru koristiće se najbolje prakse
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je danas da će prilikom izmjena Zakona o javnom redu i miru biti iskorištene najbolje prakse iz zemalja u okruženju u EU da bi bio primjenjiv na terenu, te da njegov cilj nije sprečavanje prava i sloboda.

“Iskoristićemo sve najbolje prakse iz zemalja okruženja, iz EU, da bi taj zakon napravili najboljim mogućim, ali i da bude primjenjiv na terenu. On nema cilj da bilo kome sprečava slobode i prava”, objasnio je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da nacrt zakona o javnom okupljanju uopšte nije u proceduri i da je ta "priča pokrenuta bez ikakve potrebe“.

- Taj akt nije ušao u skupštinsku proceduru, nije bio na razmatarnju ni u Vladi Srpske, a, vjerovatno, neće ni da bude - rekao je Lukač. (SRNA)

Drugo Lice (17.04.2019.)

Foto: Profimedia
ČL. 29

(5) Полицијски службеници ради извршења овлашћења из области посебних истражних радњи прописаних законима о кривичном поступку Републике Српске и Босне и Херцеговине спроводе поступак легендирања прије и након доношења наредбе о спровођењу истраге ради измјене идентитета лица и израде одговарајућих докумената, ради учествовања у правном промету. 

(6) Поступак легендирања прије доношења наредбе за спровођење истраге покреће се на основу одлуке директора. 

(7) За спровођење посебне истражне радње „коришћење прикривених истражилаца и коришћење информатора“ Министарство ангажује обученог полицијског службеника Министарства, полицијског службеника друге државе, а изузетно и друго лице уколико на други начин није могуће спровести ту радњу.

1.
U Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima najviše mi se “dopada” član 29., posebno tačka 7.

To je vrhunac monstruoznosti, trgovine i međunarodnog kriminala - da može da angažuje policijskog službenika druge države, tvrdi moj pravni savjetnik. 

Nemam razloga da mu ne vjerujem. 

2.
Poseban akcenat stavlja na „Drugo Lice“.

Ko je to Drugo Lice?  Koje je to Drugo Lice?

I ko je taj Ko utvrđuje njegovo svojstvo, Ko utvrđuje kriterije za imenovanje i koji sistem kontrole je za provjeru tog lica?!

3.
Da li Drugo Lice može biti profesionalni ubica?

Par takvih “Drugih Lica” i eto Eskadrona “Legendi” - “istražilaca” što “šaraju” vašim fizikusom čime stignu i čim vas stignu; Istraga u toku.

4.
Drugo Lice, izvrsno legendirano, odlazi u “legendu”,  a “predmet istraživanja” Drugog Lica/Drugih Lica pod crnu zemlju; Jer, Drugo Lice ima lažni identitet, lažne dokumente, može biti i iz druge države, pošto se nigdje ne navodi da mora biti iz BiH; Može biti bilo ko…

5.
Član 29. nije upisan u Zakon tek onako - već na osnovu iskustava 25.12.2018., kada su, “odlično” legendirana Druga Lica, dovedena sa strane, prebijala sve redom na banjalučkim ulicama.

6.
Iskustva su pretočena u Zakon; Zakon će se primjenjivati na Nepodobnima; Niko neće znati Ko ih bije i ostale sitnice, poput mučenja, razvaljivanja, bacanja niz stepenice...; Druga Lica, izvrsno legendirana, niko nema pojma ko su: Dođu, Polome i Odu. 

7.
Dođu, elimišu i odu. Istraga je završena. 

8.
Tužioci ionako nisu ni za …, svakako ih treba izbaciti. U skladu sa najboljim evropskim praksama.

9.
Snovi svih Sadista su pred materijalizovanjem. Legendirane “Legende”!!!

10.
Niko ne smije ni da ih “škljocne” - Sve su to 000, spremni za “istrage”. Sa dozvolom da, jel'te!

11. 
Ili je sve ovo sa Drugim Licima tek osnivanje Štazija ili Sekuritatee, koji će djelovati pod šinjelom Hunte, a mi ne razumijemo…

12.
Nikako da shvatimo koliko su nam potrebni Štazi ili Sekuritateta; I stalno pokazujemo ono svoje Drugo, “neprijateljsko”, Lice.