уторак, 30. април 2019.

Stvarna Banjaluka: Sadisti Kostiću porše, stanovi i nekažnjene pljačke za usluge premlaćivanja, zastrašivanja i progona nepodobnih po Režim




piše: Slobodan Vasković

Stvarna Banjaluka - jedna od činjenica do koje mjere je uništen ovaj prelijepi grad sastoji se i u tome da se emituju vido-klipovi podrške kriminalcu, nasilniku, siledžiji i vojniku Režima Dejanu Kostiću Deli.

Na jednom od tih klipova, po svemu sudeći maloljetni mladić, tvrdi: “Uvijek nam je u naselju branio da se drogiramo, da budemo klošari, htio je da naše naselje Starčevica bude najljepše naselje u Banjaluci…”.



Taj klip je, ujedno, bar iz ugla potpisnika ovih redova, najmonstruozniji, jer je upravo Kostić prisilo tog mladića da izgovori sve što je izgovorio, nakon što je shvatio da su njegovi drugi bolesni video klipovi, na kojima se vidi kako tuče i zlostavlja dva mladića (koje je on snimio), iscurili iz “mreže” u kojoj ih je on dijelio, kako bi se dokazao i pohvalio da “drži Lešinare, navijače Borca, pod kontrolom”.

Ovaj video postavlja i brojna druga pitanja - zašto Dela mora da “štiti” djecu “da se ne drogiraju”, gdje je tu policija; I ko su ti koji klincima prodaju drogu, a Dela, koji je u narkoticima “do guše”, navodno sprečava da je konzumiraju?!

Nažalost, sve što je mladić na klipu izgovorio u kameru samo je još jedan dokaz nasilnosti i brutalnosti Kostića koji ga je prisilio da to kaže, ali i nedjelovanja institucija koje štite Kostića da bi za njihov račun, između ostalog, upravo tu djecu držao u strahu, tjerao ih da rade za njega i, uz to, obavljao druge prljave poslove za vlast.

Kostić, koji iza sebe ima  brojne pljačke, provale, u kojima je uhvaćen u poslednje dvije godine (Banjaluka, Prijedor; Tu su, u tužilaštvima, glavnu riječ vodili i vode Želimir Lepir i Mladen Mitrović, vojnici Miodraga Bajića), nije zbog njih kažnjen, jer pravosudni sistem ne postoji za vojnike Režima, već samo za one koji su njihova meta. 



Tako su građani, stanovnici Banjaluke (u cijeloj RS je vrlo slična situacija), dvostruko progonjeni i izloženi represiji - od policijskopravosudnih organa, što rade protiv njih, kao i od nasilnika koji dejstvuju pod šinjelom totalitarnog Režima.

Kostić ima zaštitu policije i osoba bliskih vrhu režima, poput Vice Zeljkovića, predsjednika uprave FK “Borac” - to je javna tajna; Kao što je javna tajna da je sa izdržavanja petogodišnje kazne, zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila, pušten ranije kako bi, zauzvrat, razbio stvarne navijače “Borca” (da ne bi, slučajno, na nekoj utakmici skandirali protiv Režima), premlaćivao fudbalske sudije, istinske navijače, kao i svakog onog ko bi se usprotivio katastrofalnim postupcima uprave “Borca”, ali i samom Režimu.

Kostić je, ukratko, Batina SNSD-a, a za to je nagrađen nekažnjavanjem, šta god učinio. I ne samo nekažnjavanjem, već i velikim novčanim iznosima, stanovima, kao i “poslovima”, koji su ga doveli do nivoa da vozi poršea, a nema dana radnog staža. 



Upravo u tom poršeu on maltretira i tuče jednog od mladića, što se vidi na video klipu koji sam ranije objavio. 



Kostić je “krvna slika” Režima, a sada je pitanje da li će iko odgovarati zato što je on na slobodi, iako je poodavno morao biti iza rešetaka?! Pitanje je to za Milana Tegeltiju, individuu sa vrha pravosudne mafijaške piramide?!

Pitanje je da li će “istraga” (Kostić je predan Tužilaštvu) biti pokrenuta u tom pravcu i da li će bar pokušati otkriti ko je sve iz MUP-a, pravosuđa i takozvanog javnog života Banjaluke štitio Kostića, koristio njegove sadističke usluge; Zajedno sa njim upadao u stanove nepodobnih, nakon što bi nepodobne polomili; U stanove se upadalo da bi se porodice dodatno opomenule šta im slijedi ukoliko se usude riječ da kažu.

Sve napisano je opštepoznato, zna to skoro svaki mlađi Banjalučanin, znaju to i brojni drugi, ali je, uprkos svemu tome, Kostić je godinama haračio, progonio, premlaćivao…; Veoma često i u sadejstvu sa pojedinim inspektorima i drugim pripadnicima policije. Bio je zaštićen, a ta zaštita ne prestaje ni u ovom trenutku, jer se čini sve da on ne bude pritvoren, uprkos jasnim dokazima o fizičkom i psihičkom maltretiranju mladića iz Banjaluke.



Kostić je projekat Režima, stvoren za sprovođenje naslja, torturu, premlaćivanja, progone i kada, nažalost, gledamo kako on šamara, fizički i psihički maltretira djecu Banjaluke, mi, u jezivom detalju, vidimo šta zaista radi vlast.

Kostić je sam po sebi nebitan - Sadista koji je prihvatio da bude oruđe; Bitni su oni koji su ga stvorili, upotrebljavali i koji sada pokušavaju da se sakriju, da se ne vide i izbjegnu svaku kaznu za sve ono maltretiranje građana Banjaluke, koje je njihov vojnik sprovodio i sprovodi. 


Nezavisne (31.05.2016.): Prešao granicu, pa se čamcem vratio da krade

PRIJEDOR - Policija u Prijedoru rasvijetlila je seriju teških krađa koje su se desile u ovom gradu tokom decembra prošle godine, a istragom je utvrđeno kako su ih počinili Mitar Knežević (37) i Dejan Kostić (26), koji su duži niz godina u stalnom problemu sa zakonom.



Ono što je posebno zanimljivo u ovom slučaju jeste način na koji je Kostić pokušao da prikrije svoje učešće u ovim krivičnim djelima.

Naime, kako saznajemo, prije nego što je ovaj dvojac krenuo u akciju, Kostić je prešao hrvatsku granicu na prelazu kod Kostajnice, kako bi na njoj bio evidentiran i tako sebi napravio alibi.

Međutim, čim je kročio na teritoriju Hrvatske, rijekom Unom, uz pomoć čamca vratio se u BiH, a u svemu mu je pomogao Hasan Delismajilović (50), koji ga je prevezao i koji je tužilaštvu prijavljen zbog krijumčarenja ljudi.

Nakon što se Kostić vratio u Prijedor, tu je sa Kneževićem krenuo da krade. Prvo su pokušali da opljačkaju jednu zlataru, ali im to nije pošlo za rukom, pa su uspjeli da naprave samo materijalnu štetu. Više sreće imali su prilikom provale u optičarsku radnju, iz koje su iznijeli veću količinu naočara, okvira i stakala u vrijednosti od oko 9.000 maraka.

Tokom boravka u Prijedoru htjeli su da ukradu i automobil mercedes, ali kako smo saznali, nisu znali kako da ga upale, pa su od toga odustali.

Mitar Knežević je nakon Prijedora počeo da krade i pljačka i u Banjaluci, a policiji je dolijao u januaru nakon pokušaja pljačke "Nestro petrol" benzinske pumpe. Prije nekoliko sedmica u Okružnom sudu u Banjaluci zbog toga je osuđen na pet i po godina zatvora. 

Sa druge strane, Kostić je 2011. godine osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila, što se desilo u aprilu 2010. 


Srpskacafe: Uhapšeni provalnici u “Hidroinženjenring”! Ukrali sef, odao ih DNK! (27.06.2016.)

Dejan Kostić (26) i Aleksandar Vasojević Cober (37) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su provalil u firmu “Hidroinženjering” iz koje su ukrali sef sa 12.000 maraka.



Provala se dogodila u noći između 8. i 9. avgusta prošle godine u banjalučkom naselju Rebrovac. Provalnici su čekali vikend kada firma nije radila, a potom su se popeli na palete koje su stajale u skladištu pored firme, razbili prozor i ušli u objekat.

Unutra su pronašli dva sefa i to veći, koji su obili i ukrali novac, dok su manji sef odnijeli sa sobom.

– Istragom je utvrđeno da su provalu izvršili D. K. i A. V. iz Banjaluke, koji su lišeni slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu – rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka Darko Novković.


Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni priznali provalu i to nakon što su istražioci utvrdili da se njihov DNK poklapa sa biološkim tragovima pronađenim na mjestu provale.

U policiji navode da su obojica od ranije poznati policiji kao višestruki prestupnici. To se posebno odnosi na Kostića koji je u društvu sa Slavišom Ćulumom učestvovao u više pucnjava i drugih teških krivičnih po Banjaluci. U jednoj od tih pucnjava u aprilu 2010. godine ubijen je Slavišin brat Nedeljko Ćulum (19). Za učešće u toj pucnjavi Kostić je osuđen na pet godina zatvora. Više puta je osuđivan i zbog pljački i drugih krivičnih djela