четвртак, 25. април 2019.

Baldu određen jednomjesečni pritvor; Baldo osumnjičen da je učestvovao u likvidciji Krunića i Pavlovića i ranjavanju Gorana Ilića


Sudija Okružnog suda odredio je jednomjesečni pritvor Emiliju Baldu, osumnjičenom da je učestvovao u likvidaciji Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i teškom ranjavanju Gorana Ilića, potvrđeno mi je iz nekoliko izvora.

Emilio Baldo, osumnjičen za ubistvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića, negirao je, tokom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu, 24.04., da ima ikakve veze sa cijelim ovim monstruoznim slučajem.

Baldo je izjavio da je na dan masakra bio sa Željkom Kovačevićem i Benedijem Đukanovićem, takođe osumnjienima za ubistvo, u kafeu "Pink" u periodu od 20-21 čas, nakon čega su se, prema njegovim riječima, razišli.

On je tvrdio da ima alibi.

Još je rekao da je sa Kovačevićem, koji je ubijen prilikom napada na Krunića i pratnju, bio prijatelj, a da Đukanovića površno poznaje.

MUP RS, 24.04. je saopštio da je podnio izvještaj protiv Balda, Kovačevića i Đukanovića za likvidaciju Krunića i Pavlovića i teško ranjavanje Ilića.

Kovačević je ubijen prilikom napada na Krunića i pratnju, dok se Đukanović i dalje nalazi u bjekstvu.

Krunić i Pavlović su ubijeni, a Goran Ilić ranjen, 22.04. u "sačekuši" u selu Glamočani, na dvadesetak metara od kapije Krunićevog imanja.

Slaviša Krunić sahranjen je 25.04. na groblju u Glamočanima, kod Banjaluke; Žarko Pavlović sahranjen je isti dan na groblju na Palama.