недеља, 28. април 2019.

Uznemirujući snimak: Stvarna Banjaluka - Dejan Kostić Dela, lažni vođa navijača “Borca; Batinaš SNSD-a i Vice Zeljkovića, predsjednika uprave Borca, batina mladića i tjera ga da izgovara vulgarnosti o sebi



piše: S.V.

Republikom Srpskom kruži video na kojem se vidi kako Dejan Kostić Dela, lažni šef “Lešinara”, šamara konabara u kafeu “Armando”.

Za to je zaradio samo prekršajnu prijavu.

Sve se desilo 23. aprila oko 19 časova, kada je osumnjičeni ušao u kafić.
Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je D. K. uručen prekršajni nalog zbog tuče.

– Policiji je prijavljeno da je 23. aprila oko 19 časova narušen red i mir u ugostiteljskom objektu na Bulevaru Stepe Stepanovića u Banjaluci. Po dolasku patrole zatečen je povrijeđen muškarac, a utvrđeno je da mu je povrede nanio D. K. Žrtva nije tražila krivično gonjenje osumnjičenog, pa je prekršajno kažnjen – rekli su u policiji za "Glas Srpske".
Nisu rekli zašto ga policija nije, po službenoj dužnosti, krivično gonila.

Video klip koji objavljujem od sinoć se dijeli preko svih aplikacija, uz propratni tekst, koji objavljujem u cijelosti: “Banjalučki presuđeni kriminalac, lažni vođa navijača Borca, Dejan Kostić Dela, 23. aprila napao je  M. M. ispred kafića Armando, momak se uz pomoć druga odbranio, a nakon dolaska policije Kostiću je uručena samo prekršajna prijava, iako je, ponavljam, osuđivani kriminalac, robijao 5 godina za pokušaj ubistva. 

Dan nakon toga, kivan na svoj neuspjeli napad, u istom kafiću stjerao je konobara u wc i brutalnim maltretiranjem, šamaranjem i davljenjem, tjerao ga da priča kako je i pi.ka i kako su ti momci pi.ke i da su dobili batina od njega. Na kraju snimka se snimio i sam, i poslao ga brojnim drugovima kako bi svi mislili da je on najjači, a zapravo se vidi da nije baš pametan sa tim potezom, jer je tako snimak dospio u javnost. Policijo, vlasti Republike Srpske, uhapsite ga odmah i osudite, ako on stvarno nije vaš čovjek...  Nastaviće se”!

Ovaj apel policiji je apsurdan, jer upravo ga oni štite. Potvrđuje to i tekst, koji je objavio portal Srpskacafe, a prenosim ga u cijelosti. Da je drugačije, Nasilnik bi poodavno bio u zatvoru, a snimak koji se pojavio samo je mikron njegovog nasilničkog dejstvovanja!


Srpskacafe: Uhapšeni provalnici u “Hidroinženjenring”! Ukrali sef, odao ih DNK! (27.06.2016.)

Dejan Kostić (26) i Aleksandar Vasojević Cober (37) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su provalil u firmu “Hidroinženjering” iz koje su ukrali sef sa 12.000 maraka.



Provala se dogodila u noći između 8. i 9. avgusta prošle godine u banjalučkom naselju Rebrovac. Provalnici su čekali vikend kada firma nije radila, a potom su se popeli na palete koje su stajale u skladištu pored firme, razbili prozor i ušli u objekat.

Unutra su pronašli dva sefa i to veći, koji su obili i ukrali novac, dok su manji sef odnijeli sa sobom.

– Istragom je utvrđeno da su provalu izvršili D. K. i A. V. iz Banjaluke, koji su lišeni slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu – rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka Darko Novković.


Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni priznali provalu i to nakon što su istražioci utvrdili da se njihov DNK poklapa sa biološkim tragovima pronađenim na mjestu provale.

U policiji navode da su obojica od ranije poznati policiji kao višestruki prestupnici. To se posebno odnosi na Kostića koji je u društvu sa Slavišom Ćulumom učestvovao u više pucnjava i drugih teških krivičnih po Banjaluci. U jednoj od tih pucnjava u aprilu 2010. godine ubijen je Slavišin brat Nedeljko Ćulum (19). Za učešće u toj pucnjavi Kostić je osuđen na pet godina zatvora. Više puta je osuđivan i zbog pljački i drugih krivičnih djela