уторак, 23. април 2019.

Ubijeni Kovačević i ostali osumnjičeni su plaćene ubice; Stvarni naručioci ubistva još uvijek nepoznati


piše: Slobodan Vasković

Nijedan od osumnjičenih za ubistvo Slaviše Krunića nije bio ni u kakvim poslovnim ili drugim odnosima sa njim, tvrde moji izvori iz bezbjednosnih službi, ističući da se nisu lično ni poznavali.

Prema njihovim riječima, Željko Kovačević, napadač na Krunića, koji je ubijen tokom atentata u razmjeni vatre, kao ni uhapšeni Emilio Baldo i Goran Milanović, te Benedi Đukanović, za kojim se još uvijek traga, samo su izvršioci naručenog ubistva.

“Oni su samo plaćene ubice, a naručioci ubistva i motivi za njega tek treba da budu otkriveni”, kažu moji izvori.
Oni su potvrdili da su privedeni i Armin i Nermin Ćulum, braća iz Sanskog Mosta, za koje se vežu brojni nezakoniti poslovi.

Drugi mediji su objavili da Ćulume sprovode u Banjaluku na saslušanje.

Ranije sam objavio "da su bila dva pucača", ali da je u samom činu napada bilo još nekoliko osoba koje su pomno pratile Krunićevo kretanje.

Slaviša Krunić, vlasnik nekoliko firmi, među kojima je i zaštitarska agencija "Sektor", likvidiran je 22.04.2019. godine oko 22 časa i 30 minuta, na svega dvadesetak metara od kapije svog imanja u banjalučkom prigradskom naselju Glamočani.Tom prilikom ubijen je i njegov pratilac Žarko Pavlović, sa Pala, dok je vozač Goran Ilić preživio atentat i zadobio nekoliko prostrelnih rana.


Krunić je, prema nezvaničnim informacijama, pogođen sa tri hica, od kojih su dva bila direktno u glavu i preminuo je na licu mjesta.


Prilikom napada na Krunića ubijen je i Željko Kovačević, jedan od napadača.Radi se o sačekuši, jer je Krunić izrešetan pred samom kapijom svog imanja, a napadači su pucali sa desne strane vozila - one strane na kojoj je sjedio Krunić.


Potvrđuje to i činjenica da je Krunić, prije dolaska na imanje, sjedio u jednoj kafani u blizini, 
što je bio dio njegove rutine.


Dok je sjedio, vozač je išao vozilom do njegovom imanja, sam, ali nikakav napad se tada nije dogodio; Sve to svjedoči da je Krunić praćen i da je napadačima - pucačima javljeno kada je on vozilom krenuo ka kući.

Riječ je o organizovanom ubistvu, a činjenica da je napadač Kovačević ubijen u razmjeni vatre omogućila je da se brzo dođe do njegovih saučesnika.