четвртак, 25. април 2019.

Đukanovićevi otisci na čaurama


piše: S.V.

Na čaurama nađenim na mjestu ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, tvrde moji izvori, nađeni su otisci prstiju Benedija Đukanovića, jednog od pucača koji je još uvijek u bjekstvu.

Krunić i Pavlović ubijeni su u klasičnoj "sačekuši" 22.04.o.g., dok je prilikom napada ubijen i jedan od članova kriminalne grupe Željko Kovačević.

Krunić je ubijen na dvadesetak metara od kapije svog imanja u banjalučkom prigradskom naselju Glamočani.

Đukanović je odnio i svoju i njegovu automatsku pušku sa mjesta napada, a direktor Policije RS Darko Ćulum izjavio je “da su nađene dvije automatske puške i okviri”, kao i automobil “opel korsa”, koji je pripadao ubijenom napadaču Kovačeviću.

Đukanovića je zaustavila policija 23.04. o.g. oko 02 časa ujutro kod Dervente, ali ga nisu zadržali, jer tada, kako je rečeno iz MUP RS, nije bio osumnjičen za brutalno ubistvo.

Đukanović, prema tvrdnjama policije, nije napustio BiH ni preko ijednog graničnog prelaza.

Za njim će, kako je najavljeno, biti raspisana međunarodna potjernica.

Krunić je dugi niz godina primao opasne i morbidne prijetnje, a javno i nejavno mu je prijetio i Saša Milaković, samozvani komandant takozvanog “narodnog sindikata” pod imenom “Brigada”.

Ne radi se ni o kakvom “narodnom sindikatu”, već o kriminalnoj grupi, koja djeluje na području Prijedora.

Milaković se već neko vrijeme ne nalazi u BiH. 

On je od Krunića, prema brojnim izvorima, zahtijevao da mu proda svoju zaštitarsku agenciju “Sektor sekjuriti” ili da skroz prestane da se bavi tim poslom.

MUP RS podnio je, 24.04., krivičnu prijavu protiv Đukanovića, ubijenog Kovačevića i Emilija Balda, u kojoj ih tereti za ubistvo Krrunića, Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića.

Baldo je saslušan u Republičkom javnom tužilaštvu, nakon čega je od Suda zatraženo da mu se odredi pritvor. Baldo je negirao da je umiješan u likvidaciju, ali je potvrdio da je bio prijatelj sa ubijenim Kovačevićem i da je poznavao Đukanovića.

Sudija za prethodni postupak trebalo bi danas da odluči o tome da li će Baldo biti zadržan u pritvoru ili ne.