уторак, 23. април 2019.

Masakr u Glamočanima: Krunić pogođen hicima kroz prednju šajbu; Pavlović kroz prozore desne strane vozila; Ranjeni Goran Ilić se hrabro borio sa ubicama



piše: Slobodan Vasković

Ubice su Slavišu Krunića pratili danima prije nego su se odlučili za napad. 

To svjedoči mjesto na kojem je pucano; Do njegove kuće moglo se stići na dva načina, ali on je uvijek korisitio put na kojem je i organizovana sačekuša. Ubice su automobilu prišli na krivini na kojoj je automobil morao usporiti.

Prema riječima mojih izvora, ubice su automobilu u kojem su bili Krunić, Žarko Pavlović i vozač Goran Ilić prišli sa desne strane - one na kojoj je sjedio Krunić. Nakon toga jedan je krenuo ka vozilu direktno, a drugi ostao na desnoj strani.


“Jedan od ubica je išao direkno na Krunića, dok je drugi ciljao u pratioca. Krunić je pogođen kroz prednju šajbu i to sa dva direktna hica u glavu. Riječ je o pancirnim mecima. Krunića je, po svemu sudeći, likvidirao Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu. Krunić je na mjestu napada podlegao. Nije poznato ko je od ostalih uhapšenih i osumnjičenih za ubistvo likvidirao Žarka Pavlovića, koji je, takođe, pogođen u glavu”, kaže moj izvor.

Baldo, Đukanović, Milanović


Prema njegovim riječima, Đukanović je sa sobom odnio i pušku ubijenog napadača Željka Kovačevića.

“Pokupio je pušku nakon što je Kovačević smrtno pogođen i odnio je sa sobom”, navodi moj izvor.

ubica Željko Kovačević, koji je ubijen tokom napada

On dalje kaže da je vozač Goran Ilić uspio da se spase tako što je pokazao izvanrednu hrabrost i sposobnost snalaženja u izuzetno teškoj situaciji: Sa nekoliko prostrelnih rana borio se sa ubicama i uspio je da preživi.

Krunić je, prije dolaska kući, sjedio u obližnjoj kafani, a sat i po prije njegovog polaska, vozača je poslao do kuće, ali ubice tada nisu reagovale. 

To znači da je neko od njih ili njihovih saradnika sve vrijeme posmatrao i pratio Krunića dok je bio sa društvom u kafani, a kada je krenuo, dojavio je ubicama.

Nema nikakve dileme da je ubistvo Krunića naručeno, ali se još uvijek ne zna ko je naredio likvidaciju.

Policija je, prema istim tvrdnjama, u potragu za ubicama krenula nekoliko časova nakon likvidacije.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22.03.2019. oko 22 časa i 30 minuta.

Mediji su tokom dana objavili da je kod Dervente zaustavljeno vozilo u kojem se nalazio Đukanović, koji u tom trenutku nije bio osumnjičen za ubistvo. 


Nakon kontrole, Đukanović je pušten, a vozio je, kako se navodi, “golf 7”.

Uhapšeni su, zbog sumnje da su izvršili višestruko ubistvo i ranjavanje, Goran Milanović i Emilio Baldo. Takođe su uhapšeni i braća Armin i Nermin Ćulum iz Sanskog Mosta.