недеља, 7. април 2019.

Davidovo Srce na ušću Crkvene u Vrbas: Dvije dunje - simboli Istine i Pravde




piše: S.V. 

Članovi grupe Pravda za Davida su na ušću Crkvene u Vrbas napravili Davidovo Srce, oivičeno kamenom i ispunjeno cvijećem. 

Iznad Davidovog Srca posađene su dvije dunje: jedna, koja simbolizuje Istinu, i druga, koja je simbol Pravde.

David Dragičević nestao je 18.03.2018., a njegovo tijelo pronađeno je 24.03. iste godine na mjestu gdje se Crkvena uliva u Vrbas.



David Dragičević je ubijen.

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića sahranjeni su prvi put na Novom groblju u Banjaluci 07.04.2018.

Ekshumacija tijela, po želji roditelja, izvršena je 12.03.2019., da bi potom bilo preveženo u austrijski gradić Viner Nojštat, gdje je druga sahrana obavljena 15.03.2018.


Naručioci Ubistva i Ubice Davida Dragičevića još uvijek nisu otkriveni, a nadležno tužilaštvo i MUP RS su u funkciji opstrukcije istrage i čine sve da se ne sazna Istina i ne kazne počinioci, među kojima su i pojedini pripadnici policije.

Policija sistematično progoni sve članove grupe Pravda za Davida; izloženi su stalnom pritisku i opratnji.

Tako je bilo i prilikom postavljanja Davidovog Srca i zasađivanja dvije dunje: Sve je pomno pratio policijski inspektor Milan Opačić.

Hunta, kojom komanduje Dragan Lukač, zabranila je, mimo svih zakonskih normi, sva okupljanja grupe Pravda za Davida, a pojedinim članovima se i dalje otvoreno prijeti i to najmorbidnijim i najjezivijim načinima.