уторак, 23. април 2019.

Ministarstvo pravde RS odobrilo ubici Željku Kovačeviću uslovni otpust iz zatvora - za osam mjeseci umanjili mu kaznu od tri godine


piše: S.V.

Ministarstvo pravde RS odobrilo je ubici Željku Kovačeviću uslovni otpust koji je trajao do isteka zatvorske kazne.

Rješenjem Ministarstva pravde RS broj 08.030/246-77/18, datiranom 23.04.2018. godine, osuđeni Željko Kovačević pušten je na “uslovni otpust 27.04.2018. godine, a uslovni otpust traje do 23.12.2018. godine”, kada mu redovno ističe pravosnažno izrečena kazna zatvora.

Tako je Ministarstvo pravde RS kriminalca Kovačevića poslalo na uslovni otpust osam mjeseci prije izdržane kazne.Kovačević, napadač, koji je ubijen tokom oružanog ataka i likvidacije Slaviše Krunića i njegovih pratilaca (22.04.2019.), presuđen je pravosnažno 23.01.2012. godine na kaznu zatvora od pet godina i tri mjeseca, da bi mu ta presuda bila preinačena u zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine.

U te tri godine uračunato mu je i vrijeme provedeno u pritvoru od 09.02.2011 do 08.07.2011. godine.

Slaviša Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović ubijeni su 22.04.2018. oko 22 časa i 30 minuta u klasičnoj sačekuši, u naselju Glamočani nadomak Banjaluke.

Krunić i Pavlović ubijeni su na svega dvadesetak metara od kapije Krunićevog imanja.

Prilikom napada ranjen je Goran Ilić, Krunićev vozač, a u razmjeni vatre ubijen je i jedan od napadača Željko Kovačević.

Osim Kovačevića, koji je ubijen tokom napada, za likvidaciju Krunića i Pavlovića osumnjičena su još tri lica, od kojih su dva i uhapšena.

RTV BN: Ovo su izvršioci ubistva Slaviše Krunića 
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode lica E. B. i M. G. koja se sumnjiče da su izvršila krivično djelo teško ubistvo na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu Gorana Ilića, koja su sinoć počinjena u Glamočanima, kod Banjaluke.

osumnjičeni Emilio Baldo, Benedi Đukanović, Goran Milanović
- Ova lica se sumnjiče da su sa licem Ž.K, koji je sinoć smrtno stradao u oružanom napadu na Krunića, Pavlovića i Ilić, direktni izvršioci ovih krivičnih djela - izjavila je Srni načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Ona je naglasila da se za ova krivična djela sumnjiči i lice B.Đ. iz Banjaluke, koji se trenutno nalazi u bjekstvu i za kojim policija aktivno traga. Za njim je raspisana potjernica.

Mediji su objavili da su slobode lišeni Emilio Baldo i Goran Milanović, dok je potjernica raspisana za Benedi Đukanovićem.

Istragu u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog tužilaštva Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.