петак, 26. април 2019.

Ubistvo Krunića i Pavlovića: Đukanović još nije uhapšen; Ubistvo naručeno; Nejasni pojedini detalji iz dosadašnje istrage




piše: Slobodan Vasković

1.
Benedi Đukanović, jedan od ubica Slaviše Krunića, još uvijek nije uhapšen, a potraga za njim traje.

2.
Đukanovića je policija imala “u šakama” nekoliko časova nakon ubistva, preciznije oko 02 časa ujutro, u blizini Dervente, kada ga je zaustavla saobraćajna patrola; Međutim, Đukanović je pušten, jer, kako je iz MUP RS rečeno, tada nije bio osumnjičen. 

3.
“On (Emilio Baldo) je uhapšen u noćnim satima u svojoj porodičnoj kući u Laktašima”, izjavio je Darko Ćulum, direktor Policije RS, 25.04.o.g.



4.
Baldo, koji je u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u brutalnoj likvidaciji Krunića, Žarka Pavlovića i teškom ranjavanju Gorana Ilića, tokom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu rekao je da je uhapšen u svojoj kući, odnosno kući njegove žene.



“Negdje u noći, ja ne znam koliko je bilo sati, ali po policijskom izvještaju je to bilo oko tri, na vrata je došla policija, probudili su nas i mene pozvali radi davanja izjave i poveli me u PS Laktaši. Oduzeli su mi garderobu, a obavljen je i pretres moje kuće u Laktašima, odnosno to je kuća moje supruge, a policija ništa nije odnijela niti izuzela iz te kuće, osim moje garderobe koju su po drugi put skinuli sa mene i odnijeli”, izjavio je Baldo!

5.
Baldo je 23.04., nekoliko časova nakon hapšenja (ne zna se tačno u koje vrijeme), slikan, kako je navedeno u medijima, “u blizini mjesta zločina”. 

Navedeno je još i da je tada uhapšen, ali to, očito, nije bila tačna vijest, prema onome što tvrdi Darko Ćulum.

6.
Ostalo je nepoznato zašto je Baldo, nekoliko časova nakon što je uhapšen, dovođen u blizinu mjesta zločina i zašto je slikan na tom mjestu, a slika “procurila” u medije?!

7.
Ostalo je nepoznato, dosad, da li je Baldo obučen u istu onu odjeću koja mu je, kako je naveo, oduzeta, što bi značilo moguću kontaminaciju dokaza ili je obučen u neku drugu odjeću pa odveden do mjesta zločina?!



Sva ova pitanja traže precizne odgovore, jer su oni neophodni kako bi se potpuno rasvijetlilo i višestruko ubistvo i pokazalo da u toku istrage koja je uslijedila nije bilo grešaka.

8. 
Pitanje je i zašto je “Specijala” dovedena tek 23.04. i zašto pretraga terena nije bila detaljna odmah nakon višestrukog ubistva, već je trebalo više od dva dana da se nađu puške i okviri?!

9.
Ubistvo Slaviše Krunića je naručeno i plaćeno, u to nema nikakve dileme.

Nema dileme ni da su ubice detaljno proučile kretanje Krunića i obezbjeđenja, prije nego što su napali. I, nažalost, ubili.

10.
Nema dileme da su sva trojica osumnjičenih - Đukanović, Baldo i Željko Kovačević, koji je ubijen tokom napada na Krunića, prevejani kriminalci, što su iza rešetaka proveli više vremena nego na slobodi. I da su poznate njihove “veze”!



11.
Oni su, takođe, nema sumnje, pripadnici organizovane kriminalne grupe, koja je napala i likvidirala Krunića, Pavlovića i teško ranila Gorana Ilića!

12. 
Da bi se ta grupa u potpunosti otkrila, razbila i pohapsila, posebno Naručioci Ubistva, ne bi smjelo biti nikakve improvizacije, propusta, posebno ne “predstave za javnost”. 

13.
Slaviša Krunić i Žarko Pavlović, njegov pratilac, ubijeni su u klasičnoj "sačekuši" 22.04.o.g. u selu Glamočani, nadomak Banjaluke oko 22 časa i 30 minuta. Tom prilikom teško je ranjen Goran Ilić, Krunićev vozač. 



Prilikom napada ubijen je i jedan od plaćenih ubica Željko Kovačević.

Okružni sud odredio je 25.04. jednomjesečni pritvor Emiliju Baldi, na zahtjev Republičkog javnog tužilaštva.

Dragan Lukač izjavio je da MUP RS "ima neoborive dokaze" o umiješanosti Balde i Đukanovića u monstruozni zločin.

MUP RS je podnio krivičnu prijavu protiv Balde, Đukanovića i ubijenog Kovačevića za ubistvo Krunića, Pavlovića i teško ranjavanje Ilića.

Krunić je sahranjen u Glamočanima 25.04., a Pavlović na Palama isti dan.

14.
Nastaviće se…