среда, 24. април 2019.

MUP RS podnio krivičnu prijavu za ubistvo Krunića i Pavlovića i ranjavanje Ilića protiv Balde, Đukanovića i ubijenog Kovačevića



Saopštenje MUP RS
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su izvještaj Republičkom tužilaštvu,Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, protiv lica inicijala Ž.K., E.B. i B.Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su 22.04.2019.godine oko 22,30 časova u mjestu Glamočani, opština Laktaši, izvršili krivično djelo „Teško ubistvo“ na štetu Slaviše Krunića Slaviša i Žarka Pavlovića i krivično djelo „Teško ubistvo“ u vezi sa krivičnim djelom „Pokušaj“, na štetu lica Gorana Ilića. 

Navedeno krivično djelo je izvršeno na način što su izvršioci po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, života lišili Slavišu Krunića iz Banja Luke i Žarka Pavlovića sa Pale, te nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banja Luke.



Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a  Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima drugih policijskih uprava MUP-a RS i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske juče, 23.04.2019. godine su izvršili su uviđaj na licu mjesta izvršenja krivičnog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetina lica, izvršeno je više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih lica, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku.

Podsjećamo, osumnjičeni Ž.K. je smrtno stradao na licu mjesta izvršenja krivičnog djela, dok je osumnjičeni E.B., koji je jučen lišen slobode, jutros sproveden u Republičko tužilaštvo.

Osumnjičeni B.Đ. iz Banjaluke još je u bjekstvu i njim policija aktivno traga. 
Za ovim licem raspisana je potjernica. Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

U saopštenju MUP RS ne pominju se uhapšeni Goran Milanović, kao ni Armin i Nermin Ćulum.

Pojedini mediji su objavili da je Milanović pušten na slobodu.